Cestitka_Uskrs

2Cellos najavili novi album

Poznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser najavili su novi album pod nazivom ‘In2ition’, na kojemu su im u obradama niza glazbenih klasika pomogli brojni slavni gosti, među kojima i pjevačke legende Elton John i Zucchero.

Album je producirao kanadski producent Bob Ezrin, poznat po suradnji s Peterom Gabrielom, Aliceom Cooperom, te skupinama Pink Floyd, Deep Purple, Kiss i drugima.

‘Iznimno smo ponosni na novi album, a činjenica da ga je producirao legendarni Bob Ezrin je nevjerojatna’, stoji u priopćenju Hausera i Šulića, poznatijih kao 2Cellos.

U najavnom video spotu postavljenom na YouTubeu ‘The Making of In2ition’ Ezrin poručuje kako je riječ o violončelistima svjetske klase. ‘Ovo je za mene u svakom smislu posve nova vrsta projekta. Taj će ih album pogurnuti na samo pročelje. Jedinstveni su – nema nikog poput njih’, kazao je.

Na albumu gostuju brojni slavnu umjetnici, među kojima i svjetski poznati kineski pijanist i ikona klasične glazbe Lang Lang, gitaristicki virtuoz Steve Vai, te pjevačke legende Elton John, s kojim su napravili obradu pjesme ‘Oh Well’ skupine Fleetwood Mac, te Zucchero, s kojim izvode ‘The Book of Love’, hit singl vokalne skupine The Monotones.

‘Nevjerojatni su. Nikada nisam vidio violončeliste da tako sviraju. Oni su jedinstveni, nema nikog poput njih’, kazao je Elton John u najavnom videu, napomenuvši da uzbuđenje koje vlada na njihovim koncertima može jedino usporediti s nastupima Jimija Hendrixa u londonskom klubu Marquee u 60-tim godinama prošloga stoljeća.

Jedna od stvari na novom albumu je i ‘Supermassive Black Hole’ britanskog alternativnog rock sastava Muse u izvedbi 2Cellos i Naye Rivere, jedne od glumica i pjevačica iz popularnog američkog serijala ‘Glee’, u kojemu su nedavno i sami gostovali.

Album izlazi u izdanju Sony Masterworksa, a u prodaji će u Japanu biti već od 9. studenoga, dok će u ostatku svijeta prodaja krenuti 21. siječnja 2013.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...