Benkovac: Održana 21. sjednica Gradskog vijeća

Na aktualnom satu 21. sjednice Gradskog vijeća Grada Benkovca održane u petak, 19. listopada 2012. godine HDZ-ov vijećnik Tomislav Bulić istaknuo je problem s televizijskim signalom na benkovačkom području ističući kako su zbog toga brojni korisnici prisiljeni plaćati dvostruku pretplatu, HRT-u i Max TV-u. Gradonačelnik Branko Kutija odgovorio mu je kako je upoznat s problemom te kako će prema Županijskoj skupštini uputiti zaključak s GV Grada Benkovca kako bi ga oni žurno uputili prema nadležnim institucijama. Ukoliko se do kraja godine ne riješi problem, kazao je Kutija, ići će se u građanski neposluh.

DPS-ov vijećnik Gligorije Rnjak uputio je pak pitanje vijećnicima SDSS-a, ali i kritiku Miloradu Pupovcu, predsjedniku SDSS-a za kojeg je kazao da svojim medijskim istupima koči povratak Srba na područje Grada Benkovca onemogućavajući između ostalog rad poljoprivrednih zadruga.

U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog Odluke o usvajanju Urbanističkog plana uređenja Trgovačke zone „Kukalj“ u Benkovačkom selu temeljem kojeg će se sada moći povlačiti sredstva iz strukturnih i kohezijskih fondova EU, a koja će se koristiti za njegovu realizaciju. O planu je više govorio arhitekt Nebojša Vejmelka, a njime je uz ostalo predviđena izgradnja zatvorenog dijela za prodaju životinja, autohtone dalmatinske kuće s ugostiteljskim sadržajima i parkirališta sa 600-tinjak mjesta.

Usvojena je odluka o naknadi za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Benkovca temeljem koje će cijena isporučene vode za sve kategorije potrošača iznositi 2 kune po kubiku. Odlukom je određeno da se prihod od naknade za razvoj koristi za gradnju komunalnih vodnih građevina na vodoopskrbnom području u nadležnosti Isporučitelja, a sve u svrhu ravnomjernog razvoja sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje.

Jednoglasno su usvojene odluke o učlanjivanju Grada Benkovca u Lokalnu akcijsku grupu „Laura“ i izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Benkovca, a dana je i suglasnost na Statut Javne vatrogasne postrojbe.

Također je jednoglasno prihvaćena odluka o kreditnom zaduženju Grada Benkovca za izgradnju komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni Šopot. Riječ je o zaduženju u iznosu od 2,1 milijuna kuna za dovođenje glavnog električnog voda u PZ Šopot. Kako je pojasnio gradonačelnik Branko Kutija, grad će se morati zadužiti jer je HEP odbio dovesti električnu energiju do zone, no pri tom je naglasio kako će kredit u iznosu od 2,1 milijun kuna vraćati budući investitori u zoni kroz komunalna i druga davanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...