Berlusconi prijeti da će srušiti Montijevu!

Silvio Berlusconi prije samo nekoliko dana izjavio je da se neće ponovo natjecati za premijersku fotelju. No, čini se da se nakon presude suda u Milanu, kojom je osuđen na četiri godine zatvora, zainatio.

“Osjećam odgovornost da ostanem u politici, da reformiram pravosudni sustav kako se ovo što se dogodilo meni ne bi događalo i ostalim građanima”, izjavio je Berlusconi u televizijskom intervjuu za Kanal četiri, prenosi Reuters.

Ne samo da se Berlusconi ne povlači iz politike, već i prijeti da će srušiti talijansku vladu! Na konferenciji za novinare Berlusconi je izjavio da bi njegov blok desnog centra mogao uskratiti povjerenje vladi Marija Montija!

“Moramo se suočiti s činjenicom da je inicijativa ove vlasti nastavak recesijske spirale u našoj ekonomiji”, izjavio je Berlusconi, dodavši kako će njegovi pristaše u narednih nekoliko dana odlučiti hoće li u parlamentu srušiti vladu.

Italija bi izbore trebala održati u travnju iduće godine. No, ukoliko Berlusconi ostvari svoje prijetnje, nije isključeno da Talijanima predstoje izvanredni izbori što bi moglo, prema predviđanjima analitičara, uvući zemlju u potpuni politički kaos.

Berlusconi je osuđen zbog porezne prevare unutar njegovog medijskog carstva. Bivši premijer je preko offshore kompanija napuhavao cifre za televizijska prava, te dio novca stavljao “sa strane” u crni fond.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...