Ostaje u politici

Berlusconi prijeti da će srušiti Montijevu!

Tamni način

Silvio Berlusconi prije samo nekoliko dana izjavio je da se neće ponovo natjecati za premijersku fotelju. No, čini se da se nakon presude suda u Milanu, kojom je osuđen na četiri godine zatvora, zainatio.

“Osjećam odgovornost da ostanem u politici, da reformiram pravosudni sustav kako se ovo što se dogodilo meni ne bi događalo i ostalim građanima”, izjavio je Berlusconi u televizijskom intervjuu za Kanal četiri, prenosi Reuters.

Ne samo da se Berlusconi ne povlači iz politike, već i prijeti da će srušiti talijansku vladu! Na konferenciji za novinare Berlusconi je izjavio da bi njegov blok desnog centra mogao uskratiti povjerenje vladi Marija Montija!

“Moramo se suočiti s činjenicom da je inicijativa ove vlasti nastavak recesijske spirale u našoj ekonomiji”, izjavio je Berlusconi, dodavši kako će njegovi pristaše u narednih nekoliko dana odlučiti hoće li u parlamentu srušiti vladu.

Italija bi izbore trebala održati u travnju iduće godine. No, ukoliko Berlusconi ostvari svoje prijetnje, nije isključeno da Talijanima predstoje izvanredni izbori što bi moglo, prema predviđanjima analitičara, uvući zemlju u potpuni politički kaos.

Berlusconi je osuđen zbog porezne prevare unutar njegovog medijskog carstva. Bivši premijer je preko offshore kompanija napuhavao cifre za televizijska prava, te dio novca stavljao “sa strane” u crni fond.

Ostavi komentar koristeći Facebook