Bill Gates o Windowsima 8

Bill Gates je komentirao Windowse 8 i budućnost tvrtke, kojoj je novi operativni sustav prekretnica u strategiji poslovanja i vrlo važna kritična točka u pristupu novim tržištima.

Gates je komentirao kako su Windowsi 8 proizvod kritičan za Microsoft, jer objedinjuju iskustvo mobilnih tableta i klasičnog PC-a. Windowse 8 smatra prekretnicom i putem kojim se razvija industrija računala te smatra kako je upravo Microsoftova podrška ključna da bi se razvijatelji softvera okrenuli novoj platformi.

Gates dodirnike smatra vrlo važnim i prirodnijim sučeljem za korištenje računala, ali i mogućnost Windowsa da ne izostavi tipkovnicu i miš smatra iznimno važnom. Kako Windows Phone 8 i Windows 8 dijele kod i vrlo su slične platforme, Gates smatra kako je ovo prekretnica za sve Microsoftove proizvode i ujedinjenje razvojnog i korisničkog iskustva kroz App Store i “Metro” aplikacije.

Bill Gates je i sam korisnik Surface RT tableta, čije mogućnosti i dizajn smatra fantastičnima i napominje, kako je takvu fantastičnost teško opisati riječima i kako potpuno prvo iskustvo nudi tek “igranje” Surfaceom u trgovini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...