Bilosniću druga nagrada za putopis

Tomislav Marijan Bilosnić po drugi put za redom dobio je prvu nagradu za hrvatski književni putopis, koju daje časopis za književnost, umjetnost i kulturu Kaj, čiji je nakladnik Kajkavsko spravišće iz Zagreba.

Naime, ovaj ugledni hrvatski književnik, kao putopisac pobijedio je za redom na 5. i 6. natječaju za hrvatski književni putopis, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Krapinsko-Zagorska županija.

Bilosniću je nagrada dodijeljena 13. listopada 2012. godine na putopisnoj manifestaciji u sklopu 6. Dana Franje Horvata Kiša u Društvenom domu u Loboru.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu prof. dr. sc. Joža Skok, predsjednik, dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Darko Raškaj, dipl. iur. između 30 autora koji su sudjelovali na natječaju za hrvatski književni putopis, odlučilo se za Bilosnićev putopis Pravokutni trokut Chelsea kao najbolji među pristiglima.

 

Ocjena povjerenstva

“Tomislav Marijan Bilosnić, uz prošlogodišnju putopisnu hodnju po Francuskoj i Španjolskoj ove se godine otputio u London, Chelsea i Wales. Njegov nagrađeni Pravokutni trokut Chelsea pravi je iscizelirani ogled putopisne forme, vrlo informativan, s obiljem strukturnih varijacija koji nam osim stvarne napučenosti obiljem podataka nudi i onu simboličnu povezanost među njima. Osim gole faktografije njegov se tekst može podičiti i onim specifičnim humornim interpolacijama koje mu daju poseban šarm.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...