Bosotina: “Sve je još u povojima, rezultate ćemo vidjeti na kraju”

Novi predstojnik Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zadru je Davor Bosotina. Po struci pravnik, svoj radni vijek već 25 godina ubire u HZMO-u Zadar a na novu je funkciju stupio 18. listopada na kojoj je zamijenio Petra Kolanovića, kojem je istekao četverogodišnji mandat.

Kako je najavljeno restrukturiranje poslovanja HZMO-a na nacionalnoj razini, Bosotini će mandat isteći već 31. listopada, nakon čega će obnašati dužnost v.d. predstojnika, kao i ostali izabrani predstojnici ureda HZMO-a diljem zemlje. Cilj racionalizacije ove institucije svakako je ušteda sredstava ali i bolja iskoristivost postojećeg kadra.

Novi sustav HZMO-a trebao bi funkcionirati putem pet regionalnih centara, smještenih u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, dok će zadarska podružnica biti pripojena regionalnom centru Split.

Kako ste i upoznati, svim predstojnicima mandati prestaju 1. studenog, čime svoje mandate stavljaju na raspolaganje i kreću novi natječaji. Uvode se regionalni centri te će naša podružnica pripasti Splitu. To znači da će Split voditi imovinsko-pravne poslove te poslove javne nabave, a u Zagrebu se osniva Centar za vještačenja, rekao je za Antenu Zadar, Davor Bosotina.

Sve skupa, cijela reorganizacija, je u povojima pa je teško govoriti o promjenama. Sve, više manje, ovisi i o novim zakonskim aktima. Osobno ću se maksimalno potruditi na novoj poziciji, a rezultate ćemo vidjeti na kraju mandata, dodao je Bosotina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...