Danas presuda Paravinji: Hoće li dobiti 40 godina zatvora?

Županijski sud u Šibeniku danas će izreći presudu Draganu Paravinji, osumnjičenom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Drnišanke Antonije Bilić te za još jedan pokušaj silovanja.

Početak izricanja presude očekuje se u 9.30 sati, a nagađa se da bi Paravinja mogao biti osuđen na 40 godina zatvora, koliko je tužiteljstvo zatražilo.

U četvrtak ujutro Dragan Paravinja posljednji se put obratio sudu i u svom izlaganju ponovio kako nije kriv za ubojstvo, niti ima ikakve veze s nestankom mlade Drnišanke Antonije Bilić.

Obraćanje optuženika trajalo je pola sata, a Dragan Paravinja je naglasio kako je do ove optužnice doveo niz nesretnih okolnosti.

Njegova odvjetnica Ankica Giljanović novinarima je izjavila kako je Paravinja iskoristio svoje zakonom zajamčeno pravo, kako je njegovo obraćanje trajalo kratko, te da mu je žao što je izlaganje završne riječi bilo zatvoreno za medije.

Iako se obitelj Bilić nadala se da će u svom završnom izlaganju Paravinja otkriti što se dogodilo s mladom Antonijom, nisu to dočekali. Na suđenju u četvrtak pojavila se tek Antonijina sestra Ana Bilić, no nije htjela ništa govoriti za medije.

Tako je nakon više od 230 dana u Šibeniku završilo suđenje Draganu Paravinji, osumnjičenom za dva pokušaja silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić.

U petak, u devet sati ujutro sudsko vijeće će donijeti presudu.

Sedamnaestogodišnja Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion.

Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom.

Forenzičari su u njegovom kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu. Ni nakon opsežne višemjesečne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...