Englezi za rasističko vrijeđanje u Kruševcu traže izbacivanje Srbije sa sljedećih pet velikih natjecanja!

Nakon što su porazom od 1:0 izgubili šansu da se nađu na Europskom prvenstvu, mladi srpski nogometaši potukli su se Englezima na terenu u Kruševcu.

Sukob igrača, ali i trenera nastavio se i u tunelu, a situacija se smirila nakon nekoliko minuta. Publika je upotpunila ovu sramotu tako što je rasistički vrijeđala tamnopute engleske nogometaše.

 

Englezi zgroženi ponašanjem Srba

Srbija se propisno osramotila. Engleska javnost sa zgražanjem je prenijela događaje koji su se dogodili u Kruševu na utakmici između mlade U-21 reprezentacije Engleske i Srbije.

“FA je zabilježio mnogobrojne rasističke incidente koji su se dogodili tijekom utakmice, ali naročito na kraju. Iz publike su bacali kamenje, kovanice, stolce”, prenosi BBC riječi kapetana engleske reprezentacije Jordana Hendersona.

“Ovo što se dogodilo u Srbiji nema veze s nogometom”.

 

“Dvaput su me pogodili kamenom i ošamarili”

Danny Rose, branič engleske reprezentacije, bio je najviše na udaru navijača.

“Kada sam krenuo ubaciti loptu u igru iz auta, dva kamena su me pogodila u glavu”, rekao je Rose za Sky Sports i dodao da zbog vrijeđanja nije mogao biti “u utakmici”.

“Nakon 60 minuta više nisam mislio na utakmicu. Bio sam ljut i nisam mogao misliti na igru. Nakon što smo postigli pogodak, nogometaši Srbije su me okružili i počeli udarati. Sjećam se da su me dvaput ošamarili”, uznemireno je prepričavao nogometaš Sunderlanda.

 

I ranije su srpski navijači rasistički vrijeđali Engleze

Nije ovo prvi put da su engleski nogometaši na udaru srpske publike. Prije pet godina Nedum Onuoha bio je rasistički vrijeđan na Europskom prvenstvu za nogometaše do 21 godine u Nizozemskoj. Srbija je zbog tog incidenta novčano kažnjena od UEFA-e sa 16 tisuća funti.

Clarke Carlisle, predsjednik Udruge profesionalnih nogometaša u Engleskoj, poručio je da Srbija mora dobiti zabranu igranja utakmica, kako bi njihovi navijači prestali praviti ovakve incidente

“Srbija bi trebala biti diskvalificirana jer im ovo nije prvi put. Zabrana natjecanja na nekim turnirima bi bila napredak jer srpski narod mora riješiti taj problem”, rekao je Carlisle.

 

Ince: Srbiju treba izbaciti s pet velikih natjecanja

Njegovo mišljenje dijeli i Paul Ince, legendarni engleski nogometaš, čiji je sin Tom igrao utakmicu u Kruševcu.

“Kada vam je dijete na terenu, a na stadionu ovakve scene, sigurno je da ste zabrinuti. FIFA i UEFA moraju pogledati što se ovdje događalo. Kada bih se ja pitao, Srbija bi bila izbačena s pet sljedećih velikih takmičenja – svjetskih i europskih prvenstava, ali ovako, dobit će neku malu kaznu i to će biti to”, rekao je Ince za BBC.

UEFA-in glasnogovornik izjavio je kako očekuje da će dobiti izvješće od suca i delegata u srijedu ili četvrtak, ali nije želio komentirati incidente u Kruševcu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...