Fidel Castro je pretrpio snažan moždani udar i gotovo vegetira, ne može govoriti i ne prepoznaje ljude

Ponovo su počele kolati glasine o tome da je kubanski diktator Fidel Castro na samrti. Kako prenosi AP, jedan venecuelanski liječnik tvrdi da je Castro pretrpio snažan moždani udar nakon kojeg je gotovo u vegetativnom stanju – nije u stanju govoriti, ne prepoznaje ljude i ne može sam jesti. “Tjednima može biti u takvom stanju, ali je sigurno da ga više nikad nećemo vidjeti u javnosti”, kazao je dr. Jose Marquina.

Zanimljivo je kako je upravo Marquina u travnju ove godine tvrdio kako “iz prve ruke” ima saznanja o tome da venecuelanski predsjednik Hugo Chavez gubi bitku s rakom. Chavez ne samo da se još uvijek jako dobro drži, već je navodno uspješno dobio bitku s rakom. Chavez je ovog tjedna navodno opet otputovao u Havanu, ali ne na novu turu kemoterapije, već kako bi posjetio Castra.

Castro je posljednji put u javnosti viđen u ožujku ove godine, prilikom posjeta pape Benedikta XVI. Kubanski državni mediji demantirali su navode venecuelanskog liječnika te objavili poruku jednog od njegovih sinova, Alexa Castra: “Zapovjednik je dobro, slijedi svoje dnevne rutine, čita i vježba”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...