Foxconn priznao kršenje zakona o radu

Foxconn je priznao da je zaposlio pripravnike u dobi od 14 i 15 godina, što se kosi s kineskim zakonom o radu (zakonski minimum za zapošljavanje u Kini je 16 godina starosti ). Foxconn je objavio ne samo da je prekršen zakon o radu već su i prekršene interne smjernice tvrtke te su poduzete sve mjere istrage, a još ostaje neriješeno pitanje dokumenata o školovanju pripravnika na temelju kojih su primljeni u tvrtku. Interna istraga bi trebala pokazati i sankcionirati zaposlenike koji su ove maloljetnike zaposlili bez ikakve provjere.

 

Ovo je dodani udar na Foxconn nakon prošlomjesečnog štrajka zaposlenika, zbog kojeg je bila upitna konačna kvaliteta izrade novog iPhone 5.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...