Fra Šime ostaje na slobodi, oduzeta mu putovnica i mora se javljati policiji

Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda oduzelo je putovnicu fra Šimi Nimcu, bivšem župniku Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi, osumnjičenom za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno, nestanak 9,8 milijuna kuna crkvenog novca od prodaje terena od 40 tisuća četvornih metara u Baškom Polju.

 

 

Putovnica umjesto zatvora

Vijeće je postupalo po žalbi Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, koje je tražilo da se fra Šimi odredi istražni zatvor da ne bi pobjegao i ometao tijek postupka, odnosno, utjecao na svjedoke.

Sudac istrage Stanko Grbavac odbio je prijedlog splitskog tužilaštva. Smatrao je da uopće ne egzistiraju razlozi da se fra Šime pritvori. Vijeće je, pak, drukčije odlučilo. Putovnica se, naime, oduzima onda kada postoji pritvorski osnov, ali se koristi kao mjera umjesto tamničenja.

Osim što je ostao bez putne isprave, Fra Šime će se morati i jednom tjedno javljati nadležnoj policijskoj postaji i u nastavku postupka branit će se sa slobode.

 

 

Fra Šimina prijateljica ne zanima Državno odvjetništvo

Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu fra Šime se branio šutnjom, a pred sucem Grbavcem potvrdio je da je uzeo novac i sakrio na sigurno mjesto. Gdje, nije htio otkriti. Čudi nezaintereisiranost Državnog odvjetništva za fra Šiminom prijateljicom, bankaricom koja je nakon transakcije 9,8 milijuna kuna nabavila jahtu Lucky Me te predala papire za rastavu braka od muža policajca. Navodno je i u banci zatražila sporazumni raskid radnog odnosa. Slobodnoj Dalmaciji izjavila je da je odnos sa fra Šimom čisto poslovni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...