Google o Androidu 29. listopada

Istog dana kada Microsoft namjerava organizirati svoju konferenciju i samo šest dana nakon Appleovog predstavljanja iPad Minija, Google će u New Yorku promovirati Android i pripadajuće uređaje.

Novost bi na konferenciji trebala biti 32-gigabajtna inačica Nexus 7 tableta u dvije verzije bez i sa HSPA+ podrškom. Također, pretpostavlja se da će biti predstavljen i novi Googleov/Samsungov 10-inčni tablet (kodnog imena Manta) izrađen u uskoj suradnji dvije tvrtke. Pokretat će ga Android 4.2 koji će zadržati Jelly Bean ime. Novi tablet će na 10" prikazivati čak 2560x1600 piksela, odnosno 300 PPI rezolucije, mnogo više od iPada 3 sa samo 264 PPI. Iako još nema službenih informacija, očekuje se "Nexus 10" kao prodajni naziv uređaja.

Također se očekuje i predstavljanje LG Nexus 4 telefona s četverojezgrenim 1,5GHz Qualcommom (APQ8064 Snapdragon), 4,7" ekranom (1280x768) te 2GB radne i 16GB spremišne memorije. Telefon će biti opremljen 8mpx i 1,3mpx kamerom te 2100mAh baterijom i svakako Androidom 4.2.

Android 4.2 donosi "Content in the center" filozofiju kroz Play Store, višestruke korisnike i dijeljenje s tabletima, što će posebno zanimati enterprise korisnike. Novosti stižu i za panoramsko snimanje kamerom, koja će podržavati vertikalno i horizontalno kretanje. Android 4.2 bi trebao omogućiti i roditeljsku kontrolu sadržaja putem Play Storea, ali i bogatiji sustav notifikacija te poboljšanje sučelja galerije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...