Google o Androidu 29. listopada

Istog dana kada Microsoft namjerava organizirati svoju konferenciju i samo šest dana nakon Appleovog predstavljanja iPad Minija, Google će u New Yorku promovirati Android i pripadajuće uređaje.

Novost bi na konferenciji trebala biti 32-gigabajtna inačica Nexus 7 tableta u dvije verzije bez i sa HSPA+ podrškom. Također, pretpostavlja se da će biti predstavljen i novi Googleov/Samsungov 10-inčni tablet (kodnog imena Manta) izrađen u uskoj suradnji dvije tvrtke. Pokretat će ga Android 4.2 koji će zadržati Jelly Bean ime. Novi tablet će na 10″ prikazivati čak 2560×1600 piksela, odnosno 300 PPI rezolucije, mnogo više od iPada 3 sa samo 264 PPI. Iako još nema službenih informacija, očekuje se “Nexus 10″ kao prodajni naziv uređaja.

Također se očekuje i predstavljanje LG Nexus 4 telefona s četverojezgrenim 1,5GHz Qualcommom (APQ8064 Snapdragon), 4,7” ekranom (1280×768) te 2GB radne i 16GB spremišne memorije. Telefon će biti opremljen 8mpx i 1,3mpx kamerom te 2100mAh baterijom i svakako Androidom 4.2.

Android 4.2 donosi “Content in the center” filozofiju kroz Play Store, višestruke korisnike i dijeljenje s tabletima, što će posebno zanimati enterprise korisnike. Novosti stižu i za panoramsko snimanje kamerom, koja će podržavati vertikalno i horizontalno kretanje. Android 4.2 bi trebao omogućiti i roditeljsku kontrolu sadržaja putem Play Storea, ali i bogatiji sustav notifikacija te poboljšanje sučelja galerije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...