Grad Zadar uklonio oznaku “R” s parkinga za invalide

Ispred Muzeja antičkog stakla u Zadru, ne tako davno,osvanulo je novo parkirno mjesto za vozilo invalida. Unatoč tome što je vrlo blizu spomenutog mjesta šest označenih mjesta za vozila invalida i nešto niže uz most još nekolicina parkirnih mjesta, stvorila se potreba za još jednim mjestom.

U cijeloj priči ne bi bilo ništa neobično da uz znak za parking invalida ne stoji i slovo “R” što je obližnje stanare navelo na pomisao kako je parking rezerviran za određeno vozilo.

 

Stanari su se čak žalili i na određeno vozilo koje parkira na spomenutom mjestu čije tablice nisu zadarske. Glasnogovornica Grada Zadra, Ivana Dadić, kazala je kako oznaka “R” znači da se radi o parkingu za bilo koje vozilo invalida.

Prema važećim propisima, parking je rezerviran za osobe s invaliditetom (zato oznaka “R”) a ne za nekog određenog. Nitko nema rezervaciju parkirnog mjesta osobno ili za određeno vozilo, rekla je Dadić.

Na pitanja u čijoj je nadležnosti postavljanje spomenutog znaka, što konkretno znači oznaka “R” i zašto ostala parkirna mjesta rezervirana za vozila invalida nemaju spomenuto slovo u sklopu znaka, Dadić je kazala:

Što se tiče oznaka za parkirna mjesta za invalide, njih označavaju naše službe, i neovisno o oznaci “R” (ona samo znači rezervirano za osobe s invaliditetom), nisu namijenjena za pojedina vozila, već za sve koji imaju pravo na parking za invalide, zaključila je Dadić.

 

Nešto više o spomenutom parkirnom mjestu za vozilo invalida upitali smo i tajnika Udruge tjelesnih invalida Zadar, Filipa Jadrijeva. Njegov odgovor je stigao niti 10 minuta nakon odgovora Grada, ipak od Jadrijeva smo dobili nešto konkretniji odgovor.

Nakon informacije od strane Grada Zadra o Vašem upitu, rečeno nam je da je na taj znak dodano slovo “R” koje će se tijekom današnjeg dana izbrisati, zaključio je Jadrijev.

I zaista, nešto kasnije spomenuto slovo “R” je uklonjeno. Razlog tome? Ne znamo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...