Hrvatski branitelji jednako su razočarani sudom u Haagu kao i hrvatskim sudovima

“Ukoliko se Goranu Hadžiću vođi pobunjenih Srba dokaže krivnja uvjeren sam kako kazna suda u Haagu neće biti simbolična,nego stvarna”, rekao je danas u Vukovaru ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić.

Naime, ministar je komentirao početak haškog suđenja za Hadžića. No, bez obzira na sve, naglasio je ministar Matić, i prema dosadašnjih suđenjima i dokazima u Haagu sasvim je jasno i vidljivo tko je u Domovinskom ratu bio krvnik, a tko žrtva. Matić je komentirao suđenje nakon polaganja vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i komemorativnog skupa na Trpinjskoj cesti.

No, danas u Vukovaru bila je vidljivo razočaranjem suđenjima u Haagu pa je tako Branko Borković koji je ostao zapisan u povijesti kao posljednji zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine, naglasio kako braniteljska populacija u Hrvatskoj ne može biti zadovoljna dosadašnjim tijekom suđenja u Haagu.

“Domaći sudovi nisu odradili posao koji su trebali, a haški završava svoj mandat”, rekao je Borković dodajući da je kako je više suđeno Srbima iz Hrvatske nego Srbima iz Srbije, iz čega bi netko mogao zaključiti da se u Hrvatskoj vodio građanski rat. S takvom ocjenom složio se i Danijel Rehak predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL).

“I dalje su brojni zločinci još uvijek na slobodi”, naglasio je Rehak opet spomenuvši hrvatske sudove koji nisu napravili svoj posao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...