HTC-ovi 8X i 8S u Zagrebu

Nakon što je Microsoft jučer u San Franciscu “pustio u opticaj” Windows Phone 8 te pritom predstavio prve uređaje koji će koristiti ovaj operacijski sustav, jutros je HTC svoja dva aduta te klase predstavio i hrvatskom tržištu, na događanju održanom u Zagrebu. Točnije, predstavljeni su modeli Windows Phone 8X te Windows Phone 8S.

O specifikacijama ovih uređaja pisali smo na Bug Onlineu u nekoliko navrata (pa i jučer, kada ste ovdje mogli uživo pratiti predstavljanje u San Franciscu), pa evo par podataka vezanih uz cijene i dostupnost ova dva uređaja na domaćem tržištu.

 

HTC Windows Phone 8X

Moćniji aparat, Windows Phone 8X, HTC će ponuditi 6. studenog, ekskluzivno putem Vipneta. Mjesec dana kasnije uređaj će se naći i u ponudi preostalih mobilnih operatera. Za otključani model, bez ugovorne obveze, za sada je preporučena cijena 5.000 kuna, što je postao “standard” za flagship-modele na hrvatskom tržištu. Aparat će biti dostupan u svim bojama kao i na inozemnim tržištima.

Uređaj namijenjen manje zahtjevnoj publici, Windows Phone 8S, imat će cijenu koja bi trebala ići ispod 3.000 kuna, a u prodaji će se naći otprilike mjesec dana nakon Windows Phonea 8X.

 

HTC Windows Phone 8S

HTC je ovime pokazao da je najagilniji proizvođač uređaja kada je u pitanju Microsoftov operacijski sustav, usprkos uskoj sprezi koju Ballmerova kompanija gaji s konkurentskom Nokijom. Na današnjem predstavljanju dobili smo informaciju i da je HTC proizvođač koji je prodao najveći broj uređaja s Windows Phoneom 7.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...