"DOK STE VI SPAVALI"

Književnost za djecu i mlade na sajmu knjiga u Frankfurtu

Tamni način

U Frankfurtu je u srijedu otvoren najveći svjetski sajam knjiga. Fokus manifestacije koja je tijekom pet dana okupila 7300 izlagača iz cijeloga svijeta je književnost za djecu i mlade, trenutno jedan od najvitalnijih sektora izdavaštva.

Tradicionalno “podcijenjen” sektor, uvjereni su organizatori, mogao bi postati model za promoviranje novih tehnologija i oblika čitanja, a svoja iskustva prenijelo je 1500 izlagača koji se bave isključivo djecom i mladima. Prijašnjih godina fokus Sajma je bio na e-knjigama, a prošle su godine organizatori pokušali pokazati kako je multimedijalni proizvod baziran na knjigama jedna od izglednih budućnost svjetskog izdavaštva.

Ovogodišnja zemlja gost je Novi Zeland, a na svečanom otvorenju zamjenik premijera Bill English izjavio je: “Mi se smatramo praktičnim ljudima koji vole sport, ali smo ujedno i sanjari, pisaci i jako načitani. Uostalom, imamo i prostora za kontempliranje jer su nam najbliži susjedi 2200 kilometara udaljeni od nas”.

Novozelanđani su pripremili oko 300 različitih događanja, u kojima je sudjelovalo oko 70 pisaca i 100 umjetnika, a svoju kulturnu i književnu raznolikost prikazali su pod motom “Dok ste vi spavali”.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar