Književnost za djecu i mlade na sajmu knjiga u Frankfurtu

U Frankfurtu je u srijedu otvoren najveći svjetski sajam knjiga. Fokus manifestacije koja je tijekom pet dana okupila 7300 izlagača iz cijeloga svijeta je književnost za djecu i mlade, trenutno jedan od najvitalnijih sektora izdavaštva.

Tradicionalno “podcijenjen” sektor, uvjereni su organizatori, mogao bi postati model za promoviranje novih tehnologija i oblika čitanja, a svoja iskustva prenijelo je 1500 izlagača koji se bave isključivo djecom i mladima. Prijašnjih godina fokus Sajma je bio na e-knjigama, a prošle su godine organizatori pokušali pokazati kako je multimedijalni proizvod baziran na knjigama jedna od izglednih budućnost svjetskog izdavaštva.

Ovogodišnja zemlja gost je Novi Zeland, a na svečanom otvorenju zamjenik premijera Bill English izjavio je: “Mi se smatramo praktičnim ljudima koji vole sport, ali smo ujedno i sanjari, pisaci i jako načitani. Uostalom, imamo i prostora za kontempliranje jer su nam najbliži susjedi 2200 kilometara udaljeni od nas”.

Novozelanđani su pripremili oko 300 različitih događanja, u kojima je sudjelovalo oko 70 pisaca i 100 umjetnika, a svoju kulturnu i književnu raznolikost prikazali su pod motom “Dok ste vi spavali”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...