Krenuo bilten Općinskog suda

Općinski sud u Zadru, nakon dvije godine pauze, krenuo je s biltenom. Nakladnik biltena je Općinski sud u Zadru, a za grafičku pripremu zaslužna je Udruga Narodni list. Urednik biltena je Tomislav Bago.

Hvala svima. Nastojat ću da sve bude napisano kratko i sažeto, koji put će biti više stranica, koji put manje. Pisat će ono što bude zanimljivo. Sve kritike kažite, a mi ćemo se potruditi popraviti što treba, kazao je Bago.

Predsjednik Općinskog suda u Zadru, Željko Rogić, kazao je da su u biltenu zastupljene sve grane prava i pozvao svih da se pridruže kako bi to bio “pravi” bilten.

Bilten će izlaziti jednom mjesečno. Tu ste da nam kažete vaše mišljenje i jeste li spremni pisati bilten?, pitao je Rogić suce.

Vršitelj dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zadru, Vladimir Mikolčević kazao je kako je preambiciozno suce opterećivati svaki mjesec.

Možda je bolje ići svaka dva mjeseca. Kraj godine je i to je veliki pritisak na suce da svaki mjesec pišu, rekao je Mikolčević i dodao da bi bilo dobro sljedeći broj biltena malo prolongirati kako suci ne bi zapostavili svoj posao.

Predsjednik Općinskog suda, Željko Rogić, nadovezao se riječima kako prolongiranje izdavanja biltena može biti jedino zbog nedostatka tema i da iz tog razloga poziva na “pravu suradnju”.

Pratit ćemo predmete koji su poučni, a zadarski predmeti će biti okosnica, zaključio je Rogić.

Odvjetnik Petričić je također podržao bilten.

Podržavam inicijativu. Praksa vapi za ovako nečim.

Na samom kraju predstavljanja biltena, inicijativu je podržao i županijski državni odvjetnik Ivan Galović te čestitao na ideji i uloženom trudu. Potom je i predsjednik Općinskog suda u Zadru, Željko Rogić, predložio sastanke srijedom, jednom mjesečno, gdje će odvjetnici i suci razgovarati o temama za idući broj biltena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...