Među vlasnicima medija ima onih koji vole služiti

Juraj Hrvačić u intervjuu za Večernji list opovrgnuo je medijske natpis o sukobima unutar njegovog radijskog carstva. Kaže da su to sve bedastoće izmišljene od strane ‘frustriranih likova’ koje nije želio imenovati.

Hrvačićevo carstvo čine Narodni radio, Antena Zagreb i Totalni FM a Media Servis pokriva pedesetak stanica širom Hrvatske, među kojima je i Radio 101.

Spominjalo se kako je jedan od suvlasnika i Miroslav Kutle.

‘Franjo Gregurić bio je vlasnik 10-postotnog udjela koji je u travnju prodao Miroslavu Kutli. U srpnju iste godine Juraj Hrvačić otkupio je spomenuti udjel – upućujem na sudski registar gdje su te vlasničke promjene vidljive. Toliko o našim odnosima’, objasnio je Hrvačić.

Na pitanje je li on bogat čovjek odgovorio je kako bi to netko to mogao zaključiti na temelju njegovih vlasničkih i suvlasničkih udjela.

‘Evo činjeničnog stanja – u proteklih 17 godina sagradio sam obiteljsku kuću u Velikoj Gorici, vikendicu na Dugom otoku, obnovio sam i malu brvnaru za ribičiju na Kupi, vozim auto koji je u vlasništvu tvrtke, kao ribič veselim se svom malom ribarskom čamcu… Nemam nikakve veće ušteđevine’, nabrojio je Hrvačić za Večernji list.

Smatra kako su i mediji u Hrvatskoj krivi za trenutnu krizu.

‘Oni su u razvijenom demokratskom svijetu četvrta snaga. Glas javnosti često je jači od onih koji su u kliještima politike. No reket svih naličja uništio je takvu javnost, a slijedom te činjenice i brigu za javni interes. Reket je uništio i medije. Pogledajte medijsku sliku i vidjet ćete da to sada više čak i nije biznis’, mišljenja je Hrvačić.

 

Kaže kako među vlasnicima medija i među novinarima ima onih koji vole služiti i da se danas točno zna ‘tko je čiji, tko je nešto platio’.

 

‘TV ekrani su interesno ispalcelizirani. Političari su nesigurni, tragaju za umivenom slikom u javnosti… oglašivači vas pritišću budžetima… Žao mi je što je slika tako okrutna’, rekao je za Večernji list Hrvačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...