Miami krenuo pobjedom, Dallas iznenadio Lakerse

Sinoć su odigrane prve utakmice 67. sezone najjače košarkaške lige na svijetu, NBA lige. Na otvaranju sezone odigrane su tri utakmice: Miami je očekivano nadigrao Boston sa 120:107, Cleveland je pak nadvisio Washington sa 94:84, dok je Dallas iznenadio Lakerse u Staples Centeru sa 99:91.

Heat je na krilima Velike Četvorke (James, Wade, Bosh i Allen) bez veći problema slomio otpor gostiju iz Bostona. Valja izdvojiti četvoricu igrača s double-double učinkom: kod domaćina su to James (26p, 10s) i Bosh (19p, 10s), a kod gostiju Rondo (20p, 13a) i Bass (15p, 11s).

Lakersi su razočarali svoje navijače mlakom igrom protiv Dallasa koji je u Los Angeles doputovao bez svoje glavne zvijezde Dirka Nowitzkog. Jedina svijetla točka u momčadi Lakersa bio je Gasol s 23 poena i 13 skokova. Pratio ga je pridošlica iz Orlanda Howard s 19 poena i 10 skokova. Organizator igre Steve Nash je odigrao nešto rezerviranije uz 7 poena i 4 asistencije, dok je ozljeđeni Kobe Bryant ubacio 22 poena. S druge strane Dallas je predvodio raspoloženi Darren Collison sa 17 poena.

Cleveland je porazio Washington u utakmici u kojoj je oduševio Brazilac Anderson Varejao koji je uz 9 poena imao 23 skoka i 9 asistencija, čime je ostvario rekord karijere. Valja svakako spomenuti i učinak prve zvijezde Cavsa, Kyriea Irvinga koji je ubacio 29 poena. Kod gostujuće ekipe je najraspoloženiji bio Crawford s 11 poena.

Večeras nas očekuju još tri utakmice: Totonto dočekuje Indianu, Philadelphia Denver, a Detroit Houston.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...