Ministar prometa u Tkonu ima kuću od 200 kvadrata, u imovinskoj kartici piše da mu je tamo vrt

U imovinskoj kartici ministar pomorstva, prometa i veza Siniše Hajdaša Dončića, koja je predana 8. svibnja ove godine, stoji kako u mjestu Tkon na otoku Pašmanu ima dva vrta i to jedan od 215, a drugi od 234 metra četvorna. No, na Tkonu, na mjestu gdje bi prema imovinskoj kartici trebao stajati vrt, nalazi se stambena zgrada koja ima više od 200 metara četvornih.

 

Građevinska dozvola izdana u ožujku

Da je riječ o zgradi koja u vlasništvu aktualnog ministra prometa dokazuje i građevinska dozvola na njegovo ime, koja je izdana 14. ožujka ove godine. U rekordnom vremenu podignut je stambeni objekt, a 38-godišnji ministar je već sa svojom obitelji ondje ljetovao u kolovozu ove godine. Već krajem srpnja je gradnja bila gotova.

Da je zaista riječ o stambenom objektu u vlasništvu ovog mladog ministra potvrdili su nam u njegovu uredu odgovarajući na naš pismeni upit.

“Gradnja stambenog objekta počela je u svibnju o.g., temeljem građevinske dozvole koju je ministar dobio 14. ožujka 2012. Objekt je završen u prvoj polovici kolovoza 2012., a u gruntovnu je knjigu upisan 12. rujna. Objekt se sastoji od tri stambene jedinice i nužno ih je etažirati, te upisati u gruntovnicu. Etažacijski elaborat je Uredu za graditeljstvo u Biogradu predan 25. rujna, a upravni postupak etažacije postojećeg objekta pri nadležnom je Uredu još u tijeku”, stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz Ministarstva pomorstva, prometa i veza.

 

Kada završi etažacija ide u imovinsku karticu

Kako su nam objasnili, ministrov stambeni objekt u Tkonu na Pašmanu bit će unesen u imovinsku karticu čim završi upravni postupak etažacije i upisa u gruntovnu knjigu, što je i preduvjet da bi se predmetna nekretnina mogla prijaviti u imovinsku karticu.

“Tek temeljem te dokumentacije nadležnog upravnog tijela lokalne uprave, te upisa u gruntovnicu može se podnijeti prijava u imovinsku karticu, što će ministar učiniti čim dobije potrebne dokumente. Za očekivati je da će cijeli postupak završiti prije kraja godine, kad će ministar temeljem spomenute dokumentacije unijeti promjene u svoju imovinsku karticu”, kažu nam u Ministarstvu pojašnjavajući da je prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa Hajdaš Dončić dužan bitne promjene u imovinsku karticu unijeti do kraja tekuće godine.

 

Uzeo kredite

Iz imovinske kartice vidljivo je kako su vrtovi u Tkonu opterećeni kreditima i to od 96 tisuća eura. Krediti su podignuti prošle godine kod PBZ banke s rokom vraćanja do 2031. godine. Ministarstvo nam je potvrdilo kako je izgradnja objekta financirana kreditima, a kako neslužbeno doznajemo ministar bi mogao jedan od stanova i prodati kako bi “zatvorio” kredit.

Hajdaš Dončić od sredine travnja obavlja dužnost ministra pomorstva, prometa i veza u Vladi Zorana Milanovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...