Mrtva utrka: Romney dva tjedna prije izbora u minimalnom vodstvu pred Obamom

Rezultati najnovije ankete Reuters/Ipsosa pokazuju kako je republikanski kandidat Mitt Romney prešao u minimalno vodstvo od 1 posto ispred američkog predsjednika Baracka Obame. Svega dva tjedna prije predsjedničkih izbora vodi se mrtva utrka. Izbori se održavaju 6. studenog.

Rezultati objavljeni prije dva dana minimalnu su prednost davali aktualnom predsjedniku Obami, ali najnoviji pokazuju kako je Romney ponovno prešao u vodstvo te ga trenutno podržava 47 posto birača, u odnosu na Obaminih 46. Ipak, valja napomenuti kako se radi o statistički beznačajnoj razlici, tako da je uistinu teško predvidjeti tko će u konačnici odnijeti pobjedu. Nakon posljednje dvije debate Obama je uspio “vratiti” dio glasove koje je “prokockao” tijekom prve debate, ali rezultati anketa iz dana u dan se mijenjaju.

Romney je zadržao zamjetno vodstvo među neovisnim biračima, koji čine oko trećine biračkog tijela i bit će ključni za pobjedu na izborima. Kada bi se izbori održavali danas 37 posto njih je reklo da bi podržalo Romneya, a 31 posto Obamu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...