Na “privremenom parkiralištu” utrženo skoro milijun kuna!

Početkom veljače prošle godine, kada je donesena odluka o uklanjanju stare zgrade “Zaraušek”, a nakon što je gradonačelnik Vrančić poništio natječaj za revitalizaciju stare građevine, gradski oci izvijestili su javnost kako će se na mjestu srušene zgrade izgraditi privremeni parking, kojim će upravljati gradska tvrtka Obala i lučice.

Na samo rušenje utrošeno je oko 300 tisuća kuna, i to sredstava koji nisu bila namijenjena posebnom stavkom u proračunu.

Danas, nakon više od godinu i pol dana, koliko traje ovo privremeno rješenje, Obale i lučice utržile su minimalno 842.957,50 kuna, i to u razdoblju od 24. travnja prošle godine do 25. listopada ove godine. Zbog naravi plaćanja parkinga pri kojem je nemoguće utvrditi količinu naplaćenih karata putem SMS-a, kao i broja plaćenih parkirnih karti putem kartica kupljenih na kioscima, spomenut iznos odnosi se samo na parkirne automate. Dakle, stvarna zarada na spomenutoj parkirnoj lokaciji znatno je veća.

– Situacija kakva je sada ostaje do daljnjega. Nikad nije bilo riječi o privremenom rješenju tako da će se revitalizirati stara građevina, već da će se na spomenutoj lokaciji, s vremenom, nakon izrađenog projekta, građanima ponuditi novi sadržaji. Zbog cjelokupne situacije, novi sadržaji u ovom trenutku nisu prioritet, a kada za to dođe vrijeme potrudit ćemo se prostor iskoristiti na najbolji mogući način, rekao nam je gradonačelnik Vrančić.

Iako je u kriznim vremenima jedino logično rješenje, uistinu, sačekati s realizacijom spomenutog projekta te nastaviti s punjenjem gradskog proračuna, gradonačelnik Vrančić nije nam znao odgovoriti kakvi sadržaji bi u doglednoj budućnosti mogli biti ponuđeni građanstvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...