Najavljena nova sezona zadarskog HNK

Ovu srijedu predstavljena je nova sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru za 2012./2013. Zadarski HNK i ove sezone je pripremio pregršt zanimljivih predstava i koncerata. Cijene se, iako je ekonomska situacija malo škakljiva, nisu uopće mijenjale, tako da i ove godine možete za 800 kuna uzeti preplatu za predstave ako ste novi preplatnik, a stari preplatnici proći će jeftinije za 550 kuna.

Sezonu su predstavili ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić, Dina Bušić, glazbena producentica, te Nena Ninčević Mandić, voditeljica marketinga HNK Zadar.

Renato Švorinić je istaknuo da se sezona otvara tragikomedijom  “Profesionalac”  Kazališne družine glumci u Zagvozdu Satiričkog kazališta Kerempuh, 19. listopada. To je predstava koja hrabro progovara o slobodi i gorko nas podsjeća na to kako nas bilo koji dio naše prošlosti može kad-tad iznenaditi.

U sklopu pretplate ukupno će biti izvedeno 12 predstava i to redom: “Prijateljice” Gradskog kazališta Sisak, “Krletka” Satiričkog kazališta kerempuh, “Čisto ludilo” ZKM,  “Lutka” Teatra Gavran, “Prasac koji gleda u sunce” kazališta Marina Držića, Dubrovnik, “Pir malograđana” HNK Šibenik, “Tko se boji Virginije Woolf” HNK Split, “Ja, tata” Teatra Exit, “Krčma, alkar, duga” Gradskog kazalište mladih Split, te “Picasso” Kazališta Playdrama, Split.

Također treba naglasiti premijernu izvedbu komedije “Kokoš” u režiji Dražena Ferenčina. Priča je to Ruskog dramatičara Nikolaja Koljada koji u svom djelu bez kompromisa raščlanjuje  tranzicijsko društvo i sve implikacije priijelaza iz jednog sustava mišljenja u drugi.

Koncertna sezona otvara se 18. listopada  izvedbom “Sfumato u Zadru”  koju će izvesti Zbor hrvatske radiotelevizije, uz Tončija Bilića kao dirigenta. Sezona se sastoji od 8 koncerata raznih izvođača. Cijena pretplate iznosi 300 kuna za nove preplatnike, a 200 za stare.

Studenti imaju posebnu ponudu koja uključuje 3 predstave i 3 koncerta za 200 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...