Nakon snijega i mraza vraća nam se “proljeće”

Nakon sunčanog utorka i srijede, četvrtak će ponovno donijeti promjenjivo i kišno vrijeme. No, prema vikendu, koji će za mnoge građane biti produženi, bit će osjetno toplije – temperature će na kopnu rasti do 18 , a na Jadranu čak i do 23 Celzijeva stupnja.

Utorak je osvanuo s vrlo niskim temperaturama. Tako je primjerice u šest sati na Zavižanu izmjereno -8 °C, na Sljemenu – 5°C, u Gospiću -4, a u Karlovcu i Čakovcu – 2 °C. Tijekom dana će zatopliti uz najvišu dnevnu temperaturu na kontinentu većinom od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda će biti djelomice sunčana uz postupan porast naoblake. U kopnenom području ujutro mjestimice magla i slab mraz. Slaba kiša se već prijepodne očekuje ponegdje na sjevernom, poslijepodne i na srednjem Jadranu. Glavnina kiše, na Jadranu i uz njega mjestimice obilnije uz grmljavinu, očekuje se navečer i u noći, kad će se proširiti na zapadnu unutrašnjost. Jutarnja temperatura uglavnom između -3 i 2, na Jadranu od 8 do 13, a najviše dnevna od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 20°C.

 

Više sunca za vikend

U četvrtak će vrijeme u unutrašnjosti biti promjenjivo, uglavnom oblačno uz povremenu kišu, u najvišem gorju susnježica. Na Jadranu će također biti kišovito, mjestimično s pljuskovima. Glavnina kiše trebala bi pasti u noći na četvrtak i u četvrtak prijepodne, dok se popodne očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 16 do 22°C.

Promjenljivo, ali dosta toplo, ostat će i do kraja ovog tjedna. Kiše će biti u petak na kontinentu, a obilnije kiše i pljuskova na Jadranu.

Više sunca i dodatno zatopljenje očekuje se tijekom vikenda kada bi najviša dnevna temperatura na kontinentu mogla iznositi oko 18, a na Jadranu oko 23 stupnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...