Nestala prva dama Sjeverne Koreje, nitko ne zna gdje je

Nestala je Ri Sol-ju, supruga prvog čovjeka Sjeverne Koreje Kim Jong-un, a nitko je nije vidio četrdeset dana i gubi joj se svaki trag. Strane agencije nude dvije verzije, prva kaže da je supruga diktatora zapravo trudna, dok je druga puno više zlokobnija i kaže da je naljutila Kim Jonga. Tko naljuti diktatora zna se kako završi…

Zadnji puta kada je viđena u javnosti bilo je još početkom rujna kada je zajedno s diktatorom bila nazočna jednoj službenoj ceremoniji koju je prenosila državna televizija. Inače, Ri Sol-ju često je bila uz svog supruga kada je riječ o javnim ceremonijama a što do tada nije bio takav običaj u toj totalitarnoj zemlji.

Britanski Daily Mail otišao je tako daleko te piše kako je nestala nakon svađe sa suprugom, a povod njihovoj svađi bila je činjenica da se Ri Sol pojavila na službenoj ceremoniji bez oznake na reveru, odnosno značke, koja označava pripadnost Komunističkoj partiji već je nosila broš u obliku cvijeta.

Bitno je napomenuti kako je javni nastup Ri Sol odudarao od onog kako su navikli Sjevernokorejci. Bila je u elegantnoj odjeći koja je ne rijetko imala potpis poznatih dizajnera. Bilo je to sasvim drugačije od vrećastih odijela smeđe ili maslinaste boje koja je rezervirana za ceremonije Komunističke partije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...