Nikpalj: “Očekivala sam više, moglo je bolje!”

U trećem kolu ženske košarkaške lige, košarkašice Zadra upisale su  prvi poraz. Naime, nakon dva odigrana kola i dvije pobjede protiv Raguse, a potom i Agrama, Zadranke su danas, u trećem kolu izgubile od ŽKK Jolly JBS-a rezultatom 66 – 82. Iako je trenerica Mazija i ranije davala prednost jačoj ekipi Jolly JBS-a, Zadranke se nisu predale već su borbenošću pokazale da ne posustaju ni kad se radi o najjačima. Početak utakmice Zadranke su odigrale nešto slabije i dozvolite da igračice Jolly JBS-a prvu četvrtinu završe rezultatom 17-28.

– Osobno curama zamjeram samo nešto ležerniji ulazak u utakmicu. Kad u samom startu imaš četiri kontre i fališ to znači da imaš veliki respekt. Drago mi je da smo na periode igrale dobro i participirali u obrani i napadu. Teško nam je bilo čuvati Lucu Ivanković, kazala je trenerica Marija Mazija.

U nastavku su se košarkašice Zadra više puta vračale u igru, ali je ipak presudilo iskustvo igračica s Baldekina.

– Statistički nisam zadovoljan svojom ekipom. Evidentno je da nas je Zadar nadskakao. Još smo zategnuti i igramo u trećoj brzini. Zadar je vrlo simpatična ekipa i želio bih im čestitati. Dobro su nas namučile, kazao je Đelalija.

U sljedećem kolu Zadranke gostuju kod igračica Rockwool Pule. Utakmica je na rasporedu u subotu.

– Pula je startala izuzetno loše. Danas su u Omišu, teško da će iščupati pobjedu . Očekujem da će pritisak iduću subotu biti na njima, zbog lošeg starta ove sezone. Nama će u toj utakmici najveći problem biti unutarnja igra, oni imaju dvije velike igračice, ali imamo šansu ako igramo kontre i agresivniju obrnu, rekla je Mazija.

 

ŽKK Zadar – ŽKK Jolly JBS 66-82 ( 17:28, 16:18, 13:21, 20:15)

ŽKK Zadar: Erslan A. 20, Balić 12, Majstorović 8, Nikpalj 8, Cvjetković 8, Bodrožić 3, Frakin 3, Štrmelj 2, Erslan M. 2, Erslan Marta, Žilić, Pavičić.

Trenerica: Marija Mazija

ŽKK Jolly JBS: Mišura 26, Benić 21, Ivanković 20, Semren 9, Stojanović 4, Dujić 2, Periša, Maulo, Smolić, Chiabov, Petković, Cigić.

Trener: Edi Đelalija

 

Lara Nikpalj – igračica Zadra

Očekivali smo možda malo više na početku. Ušli smo mlitavije, a Ivanković je sve pokupila i zabijala. Kasnije smo ih non stop stizali. Jedni i drugi smo imali dobar tempo. Da je početak bio bolji možda bi bilo bolje. Ja sam očekivala više. Nije ispalo loše, ali je moglo bolje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...