Spavanje, vožnja i struja

Nakon pomicanja kazaljki sata – upalite automobilska svjetla i danju

Tamni način

Ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 28. listopada. Kazaljke se pomiču za jedan sat unatrag, prema Uredbi o računanju vremena. Pomicanjem za jedan sat unatrag 3 sata računaju se kao 2, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

U tri sata svi vlakovi na prugama Hrvatskih željeznica zaustavit će se na jedan sat na kolodvorima koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova. Vlakovi će tako stizati na odredište po voznom redu, bez kašnjenja, ali će jedan sat čekati u kolodvorima kako bi se prilagodili srednjoeuropskom zonskom vremenu. Riječ je o šest vlakova – jednom paru na relaciji Beograd-Villach i obrnuto, jednome na relaciji Zagreb-Split i obrnuto te vlakovima na relacijama Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.

Vozači su tijekom zimskog računanja vremena obvezni uključiti svjetla na automobilima i tijekom dana. Nemojte zaboraviti jer, osim što ste uočljiviji u prometu, kazna za neupaljena svjetla je 300 kuna.

Mijenja se i raspored dnevnih tarifa obračuna električne energije. Tijekom zimskog računanja vremena viša tarifa (VT) traje od 7 do 21 sat, a niža (NT) od 21 do 7 sati.

Tako će nedjelja trajati 25 sati umjesto 24 sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar