TREKIJI U DELIRIJU

Okupili se kapetani ‘Zvjezdanih staza’

Tamni način

Kapetani ‘Zvjezdanih staza’ okupili su se prvi put nakon deset godina na konvenciji Star Trek u londonskom ExCel Centreu.

Iako je od ‘Zvjezdanih staza’ koje su ih proslavile prošlo puno godina i desetljeća, Star Trek kapetani William Shatner, Patrick Stewart, Kate Mulgrew, Avery Brooks i Scott Bakula i dalje uživaju u zajedničkim okupljanjima i druženju s fanovima, bez obzira na zavidne karijere koje su stvorili nakon ‘Zvjezdanih staza’.

Iako su se s vremenom pretvorile u holivudsku filmsku pravi fanovi ‘Zvjezdane staze’ pamte još uvijek po inovativnim SF serijama koje su razbuktale njihovu maštu 1960-tih godina. Tih davnih dana kapetana Kirka glumio je legendarni William Shatner koji je danas dobro držeći 81-godišnjak, još uvijek glumački aktivan (posebice u cameo ulogama).

William se godinama nije pojavljivao na druženjima s fanovima, a razloge je objasnio u petak. ‘Nisam htio imati ništa s grupom opsesivaca koji plaćaju da bi pričali o ugašenoj TV seriji. Nije mi to bilo logično’, rekao je Shatner ne objasnivši zašto se sad predomislio.

U društvu se našao i Patrick Stewart koji je glumio Jana-Luc Picarda u ‘Novoj generaciji’, da bi nakon ‘Zvjezdanih staza’ napravio zavidnu glumačku karijeru. Patrick je, nažalost, otišao prije grupnog fotkanja.

Kate Mulgrew u serijalu je glumila kapetanicu Kathryn Janeway, nakon čega je nominirana za Zlatni globus i glumila je u brojnim brodvejskim hitovima. Nakon što je odbacio ruho Benjamina Siska, Avery Brooks je glumio u brojnim serijama i filmovima, no u posljednje vrijeme se pritajio.

Scotta Bakulu, osim po ulozi Jonathana Archera, pamtimo po ulozi Chuckovog oca, a na glumačkom putu je zaradio čak četiri nominacije za Emmyja.

Slavni kapetani, osim druženja s fanovima, imali su čast prisustvovati klingonskom vjenčanju para iz Švedske.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar