Okupili se kapetani ‘Zvjezdanih staza’

Kapetani ‘Zvjezdanih staza’ okupili su se prvi put nakon deset godina na konvenciji Star Trek u londonskom ExCel Centreu.

Iako je od ‘Zvjezdanih staza’ koje su ih proslavile prošlo puno godina i desetljeća, Star Trek kapetani William Shatner, Patrick Stewart, Kate Mulgrew, Avery Brooks i Scott Bakula i dalje uživaju u zajedničkim okupljanjima i druženju s fanovima, bez obzira na zavidne karijere koje su stvorili nakon ‘Zvjezdanih staza’.

Iako su se s vremenom pretvorile u holivudsku filmsku pravi fanovi ‘Zvjezdane staze’ pamte još uvijek po inovativnim SF serijama koje su razbuktale njihovu maštu 1960-tih godina. Tih davnih dana kapetana Kirka glumio je legendarni William Shatner koji je danas dobro držeći 81-godišnjak, još uvijek glumački aktivan (posebice u cameo ulogama).

William se godinama nije pojavljivao na druženjima s fanovima, a razloge je objasnio u petak. ‘Nisam htio imati ništa s grupom opsesivaca koji plaćaju da bi pričali o ugašenoj TV seriji. Nije mi to bilo logično’, rekao je Shatner ne objasnivši zašto se sad predomislio.

U društvu se našao i Patrick Stewart koji je glumio Jana-Luc Picarda u ‘Novoj generaciji’, da bi nakon ‘Zvjezdanih staza’ napravio zavidnu glumačku karijeru. Patrick je, nažalost, otišao prije grupnog fotkanja.

Kate Mulgrew u serijalu je glumila kapetanicu Kathryn Janeway, nakon čega je nominirana za Zlatni globus i glumila je u brojnim brodvejskim hitovima. Nakon što je odbacio ruho Benjamina Siska, Avery Brooks je glumio u brojnim serijama i filmovima, no u posljednje vrijeme se pritajio.

Scotta Bakulu, osim po ulozi Jonathana Archera, pamtimo po ulozi Chuckovog oca, a na glumačkom putu je zaradio čak četiri nominacije za Emmyja.

Slavni kapetani, osim druženja s fanovima, imali su čast prisustvovati klingonskom vjenčanju para iz Švedske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...