Optimizam raste, no većina misli da zemlja ide u lošem smjeru

Listopad je prvi mjesec od početka godine u kojem se blago popravio smjer kojim ide Hrvatska. Sada to misli 27 posto građana, a mjesec prije bilo ih je 24 posto. Nakon tri mjeseca stabilizacije, ovo je prvi mjesec kada počinje rasti optimizam, pokazao je redoviti Crobarometar koji provodi IPSOS PULS za Dnevnik Nove TV.

Zanimljivo je da je povratak optimizma vidljiv kod birača svih stranaka, od SDP-a s 81 posto, Laburista s 34 posto do HDZ-a s 20 posto, ali i među ostalim biračima – neodlučnim i apstinentima.

Ipak, i dalje većina, točnije 63 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru. Smanjio se broj neodlučnih na 9 posto. Povratak optimizma vidljiv je kod birača svih stranaka. Kako prenosi portal Dnevnik.hr, u listopadu je 39 posto građana vjerovalo Vladinim potezima, odnosno 9 posto više nego mjesec prije.

Istodobno, ovo je i prvi mjesec kada pada broj pesimista i sada njih 53 posto misli kako zemlja ide u lošem smjeru, a u rujnu je to mislilo 58 posto građana. U listopadu su sve institucije zabilježile rast ocjena, a najviše Hrvatski sabor s ocjenom 2,2. Vlada je ocijenjena sa 2,56, a predsjednik sa 3,44.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...