Otkrivena još jedna tajna ženskog orgazma

Dr. Galinsky pokušala je shvatiti u kojoj su mjeri povezani dodiri s eventualnim seksualnim poteškoćama

Kako je izgledao vaš posljednji seks? Koliko vremena ste se ljubili i dodirivali? Kako otkriva najnovije istraživanje, dodir ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju te u konačnici i u orgazmu. U istraživanju dr. Adene Galinsky sa sveučilišta Chicago sudjelovalo je 3000 žena i muškaraca.

Dr. Galinsky pokušala je shvatiti u kojoj su mjeri povezani dodiri s eventualnim seksualnim poteškoćama. Ponajviše se koncentrirala na nemogućnost seksualnog uzbuđivanja te nedostatak orgazma.

Uočeno je da orgazme najčešće ne doživljavaju žene kojima tijekom seksa nedostaje dodirivanje. Ako muškarac ne dodiruje svoju partnericu onako kako bi ona željela, pojašnjava dr. Galinsky, onda će ona teško doživjeti orgazam, a ni njezinu seksualno uzbuđenje uglavnom nije na vrhuncu.

Kako ojašnjava dr. Galinsky, ženama je potrebna emotivna povezanost kako bi doživjele seksualno zadovoljstvo, a dodir snažno vežu uz emocije: ‘Parovi koji se ne dodiruju dovoljno zapravo zanemaruju cijeli jedan aspekt veze koji je iznimno važan ženama.’

Zbog svega otkrivenog istraživanjem, zaključuje se kako česti nedostatak orgazma kod žena ne mora biti znak seksualne disfunkcije. Možda samo seks treba biti maštovitiji i više ispunjen dodirima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...