Otvara se Biograd Boat Show

Tamni način

Ovogodišnji 14. uzastopni rekordni sajam će ugostiti više izlagača i izložiti više plovila nego ikad prije.

Prvi puta u hrvatskoj predstavlja se Flying boat (leteće plovilo), novinar Giorgio Torchio na BBS dovesti će se upravo tim vozilom iz Venecije, te će podijeliti svoje dojmove probne vožnje. Posjetitelji BBSa također će imat priliku za probnu vožnju od otvorenja do kraja sajma 28.listopada.

Ultralakaletjelica” Ramphos”razvijena je 1998 g. i osmišljena kao turistička atrakcija za uživanje u panoramskim letovima iznad morskih arhipelaga te rijeka i jezera .

Uz kontinuirani razvoj,te primjenu jedinstvenih rješenja baziranih na razvoju novih tehnologija,” Ramphos” se do danas profilirao kao jedna od najzabavnijih i najatraktivnijih ultralakih letjelica na svijetu.

Dizajniran je kao leteća amfibija, koju uz mogučnost poljetanja i sletanja na kopno i vodu,karakteriziraju jednostavnost upotrebe i ekonomoičnost korištenja.

BBS 14.0 će ponuditi kompletni asortiman izlagača koji pokrivaju sve vrste plovila, opreme i usluga. Izložbene hale “A” i “C” su dodatno proširene, dok su glavni izložbeni gatovi ispunjeni do posljednjeg mjesta. Na pontonskom mostu koji povezuje Marina Kornati Sjever i Zapad bit će izložena rabljena plovila spremna za prodaju na licu mjesta.

Očekuje se više od 240 izlagača i 260 plovila od 2 do 23 metra.

Na sajmu će biti prezentirana jedna od najprestižnijih jahti Wim van der valk continental.

Kapetanski klub marine Kornati i konferencijski centar hotela Ilirije ugostiti će najveći raspored sastanaka i prezentacija do sada, uključujuči udruge HGK: udruženje pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter i udruženje hrvatskih marina, te skupština HUP-ove udruge nautičkog sektora, stručni skup i tematsku raspravu na temu pomorskog dobra u organizaciji Ilirije d.d. i Hrvatske gospodarske komore – Sektor za turizam, kao i mnoge druge sastanke i prezentacije s temama nautike i turizma.

Tijekom sajma održava se više regata. BBS regata otvorena je za sve klase, a ostali željni jedrenja mogu se okušati u match race-u sa Elanom 210.

Za one koji traže još nešto osim nautike, predstavljamo Festival izvornosti, gdje možete degustirati i kupiti domaće proizvode od 30-ak obrtnika hrane i pića. Gradska galerija Biograd imat će umjetničku prezentaciju u Restoranu marine Kornati. Udruge Orkula ponudit će poseban seminar o maslinovom ulju uz degustaciju. Dvije nove polu-podmornice će nuditi besplatne vožnje za sve posjetitelje sajma.

Ove godine zabavni program upotpunit će modna revija brendova Marinepool te kupaćih kostima poznate hrvatske dizajnerice Kristine Burje (Krie design).

Modele će prezentirati poznata lica poput Maje Cvjetković, Tine Katanić, Antee Kodžoman, Ines Špranje i Vedrane Linardić.

Ostavi komentar koristeći Facebook