Paravinja dobio 40 godina, smijao se i pljeskao, sestra Ana zaplakala

Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša te za pokušaj silovanja još jedne žene, danas je na Županijskom sudu u Šibeniku izrečena presuda. Proglašen je krivim i osuđen na 40 godina zatvora.

Presuda Draganu Paravinji donesena je na šibenskom Županijskom sudu, a dok je sutkinja čitala presudu, Paravinja je glasno negodovao, pljeskao i mrmljao sebi u bradu. Upadao je sutkinji u riječ.

 

Antonijina sestra Ana je plakala

“Jasenovac je bio pošteniji!”, izjavio je nakon izricanja presude Paravinja te zaključio da je presudu potpisao Karamarko.

Na izricanje presude Paravinji došla je Antonijina sestra Ana, u pratnji odvjetnika Vinka Ljubičića. Ana je zaplakala kad je čula presudu.

Ova presuda je nepravomoćna i Paravinja ima pravo žalbe na nju.

Prema obrazloženju presude, Paravinja je dobio šest godina zatvora za pokušaj silovanja Antonije Bilić, a za njeno ubojstvo je dobio 35 godina. Još pet godina dosuđeno mu je za pokušaj silovanja Marine Damjan 2010. godine kod Omiša. Izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina.

Sutkinja Nives Nikolac pročitala je opis događaja rekavši da je 7. lipnja Paravinja,ugledao Antoniju Bilić na Čikolskom mostu, te je kroz prozor upitao hoće li s njim do Zagreba, a kad mu je ona rekla da ide u Split, okrenuo se obećavajući joj da će je povesti, što je na kraju bilo kobno za nju.

Nakon opisa pokušaja silovanja i teškog ubojstva A. Bilić u sudnici je nastao tajac kada je postalo jasno da je i druga Paravinjina žrtva vjerojatno samo srećom izbjegla Antonijinu sudbinu.

Ona je, podsjetila je, također ušla u Paravinjin kamion, prije dvije i pol godine, i nju je pokušao silovati, no u to vrijeme počeo je zvoniti telefon, a Paravinja se nakon dugotrajnog zvonjenja odlučio javiti, što je bilo spasonosno za drugu Paravinjinu žrtvu.

Nakon objave presude javnost je isključena sa suđenja. Čita se obrazloženje presude.

Podsjetimo, Paravinja se u četvrtak posljednji put, na svoj zahtjev, obratio sudu i ponovio da nije kriv za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. U srijedu završnu riječ iznijeli su odvjetnici, a tužitelji su za Paravinju tražili 40 godina kazne.

 

Tijelo nikad nije pronađeno

Javnost je iz suđenja bila isključena zbog zaštite dostojanstva maloljetne žrtve i njene obitelji.

Podsjetimo, sedamnaestogodišnja djevojka Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja 2011., kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom. Forenzičari su u njegovu kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu.

Tijelo mlade Drnišanke do danas nije pronađeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...