Pitter d.o.o. iz Tkona, Kali tuna i LTH Metalni lijev najbolji u 2011. godini

Hrvatska gospodrska komora – Županijska komora Zadar dodijelila je plakete “Zlatna kuna” najboljim tvrtkama u prethodnoj godini u Zadarskoj županiji.

Priznanja se dodjeljuju prema jednistvenim kriterijima. Polazište za izradu kriterija su rezultati poslovanja poduzeća sagledani temeljem uvida i analize bilanca stanja i računa dobiti i gubitka za proteklu godinu. Iz konkurencije su se na samom početku isključila javna i komunalna poduzeća, poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s minusom te poduzeća s manje od 10 zaposlenih.

U kategoriji najboljih malih tvrtki najboljom je proglašena  tvrtka “Pitter d.o.o” iz Tkona koja se bavi iznajmljivanjem plovila.

Najbolje srednje trgovačko društvo je “Kali tuna” iz Kali. Njima je, inače, prošla godina bila najuspješnija dosad, a izvezli su preko 1600 tona tune, većinom na japansko tržište.

Najbolje veliko trgovačko društvo je “LTH Metalni lijev” iz Benkovca. Ovoj firmi ovo je druga Zlatna kuna, jednu je osvojila i prije 4 godine.

Svečanoj sjednici prisustvovali su gospodarstvenici iz cijele županije, ali i ljudi iz političkog svijeta. Tako su svojim dolaskom podržali dobar rad poduzetnika i saborski zastupnik Božidar Kalmeta, gradonačenik Zvonimir Vrančić, dogradonačelnik Darko Kasap, župan Stipe Zrilić te mnogi drugi.

O samom stanju u gospodarstvu u Zadarskoj županiji nije bilo puno govora, budući da će na ovu temu biti sjednica za 20-ak dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...