Pohvale Appleovom A6

U zadnjem broju Microprocessor Reporta, specijalizirane publikacije za inženjere koji rade na mikroprocesorima, autor Linley Gwennap tvrdi da se Appleu isplatila investicija od nekoliko stotina milijuna dolara utrošenih na razvoj procesora (tj. SoC-a) A6.

Tako je ekipa Microprocessor Reporta primijetila da A6 ima unikatni dizajn (u inženjerskom smislu, naravno), “kakav nikad prije nije viđen”. To znači da je A6 skrojen posebno za Appleove uređaje iPhone i iPad, što ima ekonomskog smisla s obzirom na prodaju tih uređaja.

Gwennap smatra da bi Appleu prodaja iPhonea mogla donijeti prihod od dvadeset milijardi dolara tijekom sezone božićnih, odnosno novogodišnjih blagdana, te da je stoga pola milijarde dolara utrošenih na razvoj bila pametna investicija.

Apple je inače razvoju procesora ozbiljnije pristupio nakon što je kupio tvrtke PA Semi (Palo Alto Semiconductor) u 2008. i Intrinsity u 2010. Obje tvrtke bavile su se razvojem procesora, posebno tehnologija za povećanje performansi procesora uz što manju potrošnju električne energije, odnosno veće brzine u istom proizvodnom procesu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...