Postao milijunaš na nevjerojatan način

Ovih pet priča pokazuje kako je moguće ‘preko noći’ se obogatiti na kladionici. Samo, te priče su apsolutne iznimke, a do dobitka su sretnici došli nevjerojatnim spletom okolnosti.

Zaraditi milijune na kladionici san je svakog kladioničara. Pobijediti kladionicu i tako dokazati da ste ‘pametniji’ od bookmakera i uzeti njihov novac. Takvih je snova na milijarde, a samo se rijetki uspiju naglo obogatiti.

 

1. S 50 penija do milijuna

Fred Craggs iz Yorkshirea odabrao je osam konja. Ne prema formi ili kvaliteti, već osam čija su mu imena ‘zvučala najbolje’. Svih osam bili su među autsajderima na utrkama u Sandownu, Dubaiju i Wolverhamptonu, ali su nekim čudom – svi pobijedili. Ukupan koeficijent je bio 2.000.000, ulog 50 penija, a Fred je na konjima imenima poput ‘Isn’t That Lucky’, ‘Racer Forever’ i ‘A Dream Come True’ preko noći postao milijunaš. Istog vikenda proslavio je 60. rođendan. Bolji poklon nije mogao dobiti.

 

 

 2. Džokej mu donio bogatstvo

Sada već davne 1996. godine, Frankie Dettori bio je džokej na konjičkim utrkama u Ascotu. Dotični Darren Yeats uplatio je 59 funti da će Dettori pobijediti u svih sedam utrka. Bio je jedini koji je odlučio toliko riskirati i ‘uništio’ je kladionicu. Dobitak je bio oko 550.000 funti.

 

3. Vjera u Hamiltona

Lewis Hamilton je 2008. godine postao svjetski prvak u Formuli 1. No, netko je već davno prije znao da će se to dogoditi. Nepoznati kladitelj uplatio je deset godina ranije stotinu funti da će Hamilton do 25 godine postati svjetskim prvakom. Vidio je Hamiltona s 13 godina kako vozi karting i otišao u kladionicu. Dogovorili su okladu koja mu je donijela dobitak od 125.000 funti. No, nije bio jedini. Dok je Hamiltonu bilo 18., našao se još jedan srećković koji je u njemu vidio prvaka. I on je uplatio ‘stotku’, ali s manjim koeficijentom (100). Zarada je bila okruglih 10.000 funti.

 

4. Sanjao je Xabi Alonsa

Adrian Hayward sanjao je kako je Xabi Alonso zabio gol sa svoje polovice terena. Tada je legendarni veznjak igrao još u Liverpoolu, a Adrian je otišao u kladionicu, dogovorio koeficijent 125 i uplatio 200 funti na bizarnu okladu.

I san se ostvario. U FA Kupu su Redsi igrali protiv Lutona. I u završnici se u napad Londončana preselio i njihov vratar. Gol je ostao prazan, lopta je došla do Alonsa koji je opalio sa svoje polovice i – zabio. Svaka čast. Zaradio je 25.000 funti.

 

5. Nevjerojatan povratak Malija

U Afričkom kupu nacija Mali je 11 minuta do kraja utakmice gubio 0:4 od Angole. Hrabri kladitelj odlučio je uplatiti pet funti da neće izgubiti. I čudo se dogodilo. Do 90. minute je bilo 4:2, da bi u sudačkoj nadoknadi zabili još dva puta i utakmica je završila 4:4. Srećković je uzeo 5.000 funti.

 

Međutim, da klađenje baš i nije najpametnija stvar koju možete napraviti sa svojim novcem dokazao je jedan engleski sveučilištarac na istoj utakmici. Roditelji su mu prebacili 40.000 funti da plati smještaj i školarinu na fakultetu. A on je, vidjevši da Angola vodi 4:0, odlučio malo oploditi novac roditelja. Svih 40.000 je stavio na koeficijent 1.01 i ostao bez svega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...