Potres na jugu Italije; evakuirana bolnica

Talijansku provinciju Cosenza na jugu Italije rano jutros pogodio je potres magnitude pet stupnjeva po Richteru. Evakuirana je bolnica, brojne zgrade su oštećene, a 84-godišnji muškarac umro je od posljedica srčanog udara. Muškarac se uspaničio zbog potresa, pozlilo mu je i umro je nakon dolaska hitne pomoći, navodi Ansa.

Lokalna bolnica u gradiću Mormanno, koji broji oko 3.500 stanovnika, evakuirana je zbog predostrožnosti, nakon što su uočene pukotine u strukturi zgrade. Ukupno 36 pacijenata sklonjeni su u šatore, a njih 14 poslano je u druge ustanove.

Potres je pogodio sjever Consenze u 1.05 sati poslije ponoći, a epicentar potresa bio je na dubini od 6.3 kilometra. Potres se osjetio na cijelom području Nacionalnog parka Pollino, najvećeg u Italiji, na granici južnih talijanskih pokrajina Calabrije i Basilicate.

Talijanski geofizički institut (INGV) priopćio je da je nakon potresa od pet stupnjeva po Richteru zabilježeno još najmanje 14 podrhtavanja tla. Ponešto su drukčiji podaci Američkog geofizičkog instituta, koji bilježi potres jačine 5,3 stupnjeva.

Zasad nema izvješća o ozlijeđenima.

Talijanski mediji pišu o panici koja je zavladala u bolnici i među mnogim stanovnicima Mormanna te okolnih gradića, koji su izašli na ulice zbog straha od odrona i urušavanja kuća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...