Potvrđena otpuštanja u AMD-u

Da u AMD-u situacija nije ružičasta poznato je odavno. Kompanija je najavila otpuštanja čime su potvrđene ranije glasine.

Otkaze će dobiti 15% od ukupnog broja AMD-ovih zaposlenika, što je oko 1.700 ljudi, a sve s ciljem smanjenja operativnih troškova. Ovaj će potez, zajedno s ostalim mjerama restrukturiranja, kompaniji u sljedećoj godini omogućiti uštedu od 190 milijuna dolara.

AMD-ov ostvareni promet u trećem kvartalu bio je u skladu s očekivanjima analitičara, a iznosio je 1,27 milijardi dolara. U istom razdoblju godinu ranije, AMD je imao prihode u visini od 1,69 milijardi dolara. U proteklom kvartalu proizvođač čipova zabilježio je gubitak u visini od 157 milijuna dolara, dok je u trećem kvartalu prošle godine imao zaradu od 97 milijuna dolara.

Tržište računala prolazi kroz turbulentno razdoblje, a promjene se odvijaju brže nego su u AMD-u očekivali. U kompaniji stoga moraju povećati strateška ulaganja kako bi se doveli u poziciju da iskoriste promjene koje se događaju, rekli su iz AMD-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...