Predstava “Profesionalac” u zadarskom HNK

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u petak 19. listopda u 20.00 sati će gostovati dramska predstava “Profesionalac” Dušana Kovačevića. Predstava je nastala u zajedničkoj produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu.

Igraju Danko Ljuština i Vedran Mlikota, a kao redatelj ovom je predstavom debitirao veliki srpski glumac Bogdan Diklić.
Priča je to o Luki Labanu, umirovljenom policajcu, koji nakon promjene režima gubi posao. Donedavna nepodobnom piscu, a danas uglednom uredniku izdavačke kuće Teodoru Kraju donosi opsežni roman čiji je autor sam Kraj, a da toga nije ni svjestan. Opsežni pisani materijal zapravo je rezultat dugogodišnjeg Labanova policijskog uhođenja Kraja.

“Od premijere u Beogradu, u Zvezdara teatru, sa maestralnim Batom Stojkovićem i Bogdanom Diklićem, ova priča je izvedena na mnogim pozornicamaa širom svijeta, od San Francisca, preko New Yorka do Moskve, od Londona do Teherana, od gradova na “kraju”, do gradova u “centru svijeta”. Priča o “profesionalcima” i “amaterima”, o lovcu i vuku, ili, o vuku i ovci, vječita je priča o lovu i lovini. ” rekao je Dušan Kovačević o predstavi koja će se igrati i u Zadru ovog petka.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...