Prekinut lanac krijumčarenja cigareta za Hrvatsku

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u utorak kako je po njegovu nalogu provedena velika policijska akcija u kojoj je uhićeno dvadeset osoba koje su se bavile krijumčarenjem cigareta čije je konačno odredište bila Hrvatska.

Pripadnici granične policije BiH su tijekom jutarnjih sati u različitim dijelovima zemlje uhitili dvadeset osoba osumnjičenih za krijumčarenje, a državno je tužiteljstvo naknadno potvrdilo kako su oni umiješani u ilegalnu trgovinu cigaretama vrijednu više milijuna konvertibilnih maraka.

Istragom za krijumčarenje cigareta tijekom 2011. i 2012. godine obuhvaćeno je ukupno 25 osoba. Do sada je utvrđeno kako su svi oni bili dio međunarodnog lanca krijumčarenja velikih količina cigareta iz Srbije, Crne Gore i Kosova u BiH i prema Hrvatskoj.

Tijekom istrage bosanskohercegovačko je pravosuđe surađivalo i s policijama i pravosuđem susjednih zemalja.

Pretpostavlja se kako su krijumčari do sada ilegalnom trgovinom stekli veliku materijalnu korist. Prema rezultatima istrage, radilo se o nekoliko organiziranih kriminalnih skupina s jasno podijeljenim zaduženjima i aktivnostima.

Za uhićene je predložen pritvor, o čemu će odlučivati Sud BiH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...