Sveučilište u Zadru i Padovi

Preko: Međunarodni skup “Književnost, umjetnost, kultura između dviju obala Jadrana i dalje od mora”

Tamni način

Odjel za talijanistiku Sveučilišta u Zadru u suradnji sa Sveučilištem u Padovi, uz pokroviteljstvo Grada Zadra i potporu Zadarske županije i Općine Preko, organizira osmi po redu međunarodni znanstveni skup “Književnost, umjetnost, kultura između dvije obale Jadrana i dalje od mora”. Skup će se održati od 25. do 27. listopada u Zadru i u Preku. U povodu desete godišnjice obnovljenog Zadarskog sveučilišta, posvećen je osnivaču Odjela za talijansku u Zadru, akademiku Žarku Muljačiću (1922.-2009).

Treći dan Međunarodnog skupa održati će u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu” u Preku. Skupu u POU “Dom na žalu” predsjeda Živko Nižić, pozdravnu riječ sudionicima uputiti će Načelnik općine Preko Ante Jerolimov. Nakon završetka programa sudionici će obići obnovljeni Samostanu sv. Pavla na otočiću Galevcu pored Preka.

Na skupu sudjeluju predstavnici Sveučilišta u Zadru i Universita degli Studi di Padova kao inicijatore dugogodišnje suradnje sudjeluju znanstvenici sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Državni Arhiv u Zadru, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Banja Luci , Univerzitet Crne Gore, Istorijski institut Crne Gore, Universita “G. D Annuzio” Chieti-Pescara i University of Reading.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar