Problem beskućništva nije samo problem pojedinca, već je problem cijelog društva

U zagrebačkom hotelu Antunović održan je šesti po redu nacionalni susret o beskućnicima s više od 120 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Na skupu je istaknuto kako se u rješavanju niza prepreka, koje se javljaju u radu s beskućnicima prije svega trebaju aktivno uključiti resorna ministarstva.

“Problem beskućništva nije samo problem pojedinca, već je problem cijelog društva”, glavna je poruka sa skupa  na kojem je naglašeno kako su za beskućnike nadležni predstavnici Vladina ured za ljudska prava, Ministarstva socijalne politike i mladih, Pučkog pravobranitelja, tijela lokalne samouprave, centara socijalne skrbi diljem zemlje, prenoćišta, ali i drugih organizacija koje doprinose u skrbi o beskućnicima.

“Cilj okupljanja predstavnika svih značajnijih organizacija, koje se bave beskućnicima, ujedno je želja za umrežavanjem kako bi se poboljšao sustav i zakonska regulativa vezana uz ovu najranjiviju i najisključeniju skupinu korisnika socijalne skrbi. Stoga je organizator skupa, pomoćnik ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Zvonko Mlinar pozvao sve da se pridruže Mreži čija se osnivačka skupština danas održava u Prenoćištu Crvenog križa u Velikoj Kosnici”, poručeno je sa skupa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...