Najave

Program HNK-a za studeni

Tamni način

Na samom početku mjeseca, u nedjelju 4.11. u sklopu ciklusa Bersa nastupit će bivši učenici zadarske Glazbene škole. Koncert započinje u 19h u Svečanoj dvorani Sveučilišta, a ulaz je besplatan.

06.11. u HNK Zadar gostovat će predstava talijanskog pisca Maria Frattija, PRIJATELJICE u izvedbi Gradskog kazališta Sisak i Kazališne družine AMICRO te u režiji. Borisa B. Hrovata. U predstavi igraju: Goran Grgić, Nada Abrus, Dunja Sepčić i Igor Golub.

 

8.11. u sklopu Ciklusa Mladi zadarski glazbenici nastupit će zadarska pijanistica Mia Miljković s programom S. Šulek, S. Rahmanjinov i F. Chopin u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 20h.

15.11. u Velikoj dvorani HNK Zadar s početkom u 20h po prvi put u Zadru gostuje violinist Zdravko Pleše. Riječki glazbenik ispričat će Priču o Paganiniju povodom 230. rođendana jednog od najvećih skladatelja romantizma i najznačajnijih virtuoza cjelokupne povijesti glazbe.

 

12.11. na programu je hit komedija KRLETKA u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh.

Ovaj mjesec, u subotu, 17.11. održava se manifestacija NOĆ KAZALIŠA u kojoj će posjetitelji moći pogledati predstavu HNK Zadar, Luko Paljetak: GOVORI MI O AUGUSTI u 20:30h i nastup sjajne ZDENKE KOVAČIĆEK & band-a: Tribute to Janis Joplin u 23: 30h u HNK Zadar. Ulaz je besplatan.

 

Povodom Dana grada Zadra održat će se tri koncerta:

19.11. u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20h nastupa Zadarski komorni orkestar pod vodstvom šefa dirigenta Ivana Repušića koji koncert posvećuje i 75. rođendanu zadarskog violinista i glazbenog pedagoga, Petra Vrbančića. Solist na ovom koncertu bit će Aljoša Jurinić – hrvatski pijanist mlađe generacije koji je ove godine u lipnju osvojio jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja Robert Schumann u Njemačkoj!

 

23.11. Gradu na dar svirat će i profesori GŠ B. Bersa na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 19 sati (ulaz besplatan)

24.11. u Velikoj dvorani HNK u 20h očekuje nas još jedna, sasvim drugačija glazbena poslastica-koncert Dena DeRose trija. Dena DeRose je američka pjevačica i pijanistica, američka zvijezda na svom području, umjetnica koju kritika naziva „najboljom pijanisticom i pjevačicom još od Shirley Horn“. Gostujuća profesorica na jazz akademiji u Grazu za sobom ostavlja prepune koncertne dvorane i prezadovoljnu publiku. „Ako dođe u Vaš grad, ulaznicu za koncert nabavite čim prije jer Dena DeRose naprosto zapanjuje lakoćom svirke na klaviru i izuzetnim vokalnim talentom!“ (Washington City Paper). Uz Denu DeRose nastupit će Wolfram Derschmidt (Austrija) na bas gitari i Mario Gonzi (Italija) na bubnjevima.

 

Na kraju mjeseca, 29.11. očekuje nas premijera Glumačke radionice HNK Zadar, Milan Begović: BEZ TREĆEGA u režiji Vinka Radovčića.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar