Prvo kolo Mini basket lige počinje u nedjelju

U nedjelju, 4. studenog počinje prvo kolo “Mini basket lige 2012.” koja se odvija u Zadru i zadarskoj županiji. Riječ je o sportskom projektu kojemu je osnovni cilj okupljanje određenih mlađih dobnih kategorija različitih košarkaških škola s područja Zadra i zadarske županije u jedinstveno natjecanje koje se po prvi puta pokreće na ovaj način,pod nazivom “Mini basket liga”. Zamisao je da organizacijom ovakvog natjecanja se uključi što više djece koja treniraju košarku te obuhvati što veći broj klubova s područja grada Zadra i zadarske županije.

To bi značilo i više djece u košarci, a djeca bi imala veliku motivaciju za treniranje kad znaju da ih vikendom čeka utakmica.

Ovakav način natjecanja pružio bi mogućnost i onima koji nisu u košarci ali će pratiti klubove sudionike ove lige da se identificiraju sa svojim ekipama te im pružaju podršku na sebi svojstven način.

MB Liga trajala bi 5 mjeseci, od studenog do kraja ožujka uz “Mini Final Four” gdje se odlučuje pobjednik.

Ideja je nastala zbog nedostatka ovakvog natjecanja u Zadru, dok u svim drugim većim gradovima liga ,za djecu od 11 godina pa na dalje, postoji već dugi niz godina. Djeca koja treniraju 4 pa i 5 puta tjedno moraju svoje znanje negdje pokazati a i motivacija postaje upitna nakon godina treniranja bez utakmica.

– Moram zahvaliti svim sponzorima koji su shvatili o čemu se radi i bez razmišljanja mi pomogli u pokrivanju troškova lige, ali i svim trenerima koji su pristali odvojiti svoje vrijeme i voditi ekipe. Svi oni su reagirali s velikim entuzijazmom i voljom i podržali Mini basket ligu, kaže Edita Kelečević, organizator.

Većina utakmica igrati će se na Višnjiku u maloj dvorani i to nedjeljom ujutro oko 11 sati, a KK Sukošan, KK Bibinje i KK Biograd/Pristan biti će domaćini u svojim mjestima. Nadamo se što većoj podršci kako malim igračima tako i njihovim trenerima.

Sve utakmice biti će najavljene i oglašene putem plakata u svim zadarskim školama.

Za početak možete dati svoj like na Facebook stranici “Mini basket liga Zadar“!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...