Ravnateljica zabranila sindikalnoj povjerenici ulazak u školu

Zaštitar “Adriatic securityja”, angažiran u Osnovnoj školi Krune Krstića u Zadru, u petak je fizički onemogućio ulazak u školu Tinki Zemunik, povjerenici Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) za Dalmaciju. Tinka Zemunik je u školi imala dogovore sastanak s članovima sindikata, o čemu je prije dva dana obavijestila i zamjenicu ravnateljice škole Tatjanu Zorić.

No upravo je Tatjana Zorić, koja funkciju zamjenice obnaša dok je ravnateljica Jasmina Matešić na porodiljnom dopustu, naložila zaštitaru da Tinki Zemunik onemogući ulazak u školsku zgradu, piše Slobodna Dalmacija.

 

Nikad ovakva situacija

Tinka Zemunik Ispred škole nastala je gotovo incidentna situacija jer su okupljeni članovi sindikata, profesori i učitelji tražili razloge zašto sindikalna povjerenica ne može ući u školu.

– Posao sindikalne povjerenice radim 17 godina i nikada nisam imala ovakvu situaciju. Mislim da se nikome ni od mojih kolega nikada to nije dogodilo – u šoku je kazala Tinka Zemunik.

Tinka Zemunik je u petak imala dogovorena dva sastanka u OŠ Krune Krstića u zadarskim Arbanasima: u 12 sati s ravnateljicom Zorić, te u 13 sati s članovima sindikata.

– Pitala sam zaštitara zašto me ne pušta preko školskog praga, a on je kazao da ravnateljica ne dopušta. Na moje inzistiranje, otišao je kod ravnateljice i rukom mi na papir napisao zabranu – kazala nam je Tinka Zemunik, koja će, nakon konzultacija s odvjetnikom, odlučiti o pokretanju kaznene prijave.

Profesori i učitelji su dva sata stajali ispred škole i čekali ravnateljicu Zorić, no kada je ona izišla, odbila je bilo kakav razgovor.

– Nećete me fotografirati bez moje dozvole – kazala je Zorić, ne želeći odgovoriti na novinarska pitanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...