Saddam Hussein povezan s masakrom u francuskim Alpama?

Bivši irački diktator Saddam Hussein navodno je donirao 840,000 funti (7,8 milijuna kuna) obitelji britanskog inženjera koji je zajedno sa suprugom i punicom u rujnu ubijen u Alpama, javlja Daily Mail.

Otac ubijenog Saada al-Hillija, svojevremeno je bio blizak s Husseinovom političkom strankom. Međutim, otac ubijenog inženjera još je sedamdesetih godina prošlog stoljeća iz Iraka pobjegao u Englesku.

Irački diktator navedenu svotu novca uplatio je na Al-Hillilov račun u Ženevi, švicarskom gradu koji je samo sat vremena vožnje udaljen od lokacije u Alpama na kojoj se 5. rujna dogodilo četverostruko ubojstvo. Uz članove Al-Hillijeve obitelji ubijen i francuski biciklist. Masakr su preživjele Al-Hillijeve kćeri u dobi od četiri i sedam godina.

Tu su informaciju, koja otvara novo poglavlje u istrazi slučaja, otkrile njemačke tajne službe.

Njemačka tajna služba pratila je fluktuaciju novca iz Bagdada desecima godina jer je ta zemlja poslovno surađivala sa Saddamovim režimom više nego bilo koja druga.

Prema informacijama kojima raspolaže francuski list Le Monde, Nijemci su obavijestili Francuze da je obitelj Al-Hilli bila nekako povezana sa Saddamom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...