SDP-ovi kandidati: Ivo Bilić gradonačelnik, Sabina Glasovac zamjenica

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji, zadarski je SDP predstavio svoje dvije uzdanice -Ivu Bilića, kojem bi po pobjedi pripalo gradonačelničko mjesto, te Sabinu Glasovac koja će preuzeti mjesto jednog zamjenika. Drugo će mjesto, pak, SDP dogovoriti s koalicijskim partnerom koji će biti iz redova HNS-a.

Kako je istaknula Ingrid Antičević Marinović, zadarski SDP nalazi se na vrhuncu snage pa su odabrali kandidate koji svoje kvalitete žele upotrijebiti za dobrobit grada, ali i njegovih građana.

 

 

Karijeru izgradio u bankarskom sektoru

60-godišnji Ivo Bilić, 90-tih je godina karijeru gradio u nekadašnjoj Dalmatinskoj banci iz koje kasnije prelazi u Bank Austria Creditanstalt. Na trenutno radno mjesto došao je 2009. godine od kada je član uprave Hypo banke u Hrvatskoj.

Prvo ćemo napraviti inventuru a onda ću fokusirati svoje djelovanje na tri najvažnije stvari – efikasna uprava, efikasna gradska društva te financijska konsolidacija gradske blagajne, rekao je Bilić.

 

Osim najavljenog truda oko podizanja posrnulog gospodarstva ali i klasične predizborne floskule – transparentnosti, Bilić je pojasnio i podatak kako je samo jedna zadarska tvrtka – OTP banka, svoje mjesto pronašla među prvih 100 tvrtki u Hrvatskoj po poslovnim rezultatima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...