Šef ExxonMobila ubijen, supruga mu premlaćena i ostavljena da leži u krvi

Šef britanskog ExxonMobila Nicholas Mockford (60) ustrijeljen je pred svojom suprugom. Ona je premlaćena te ostavljena u lokvi krvi, a policija ju je pronašla kako svog supruga drži u naručju, a susjed ga je pokušao oživjeti. Motivi ubojstva još nisu poznati.

Mediji još uvijek spekuliraju o motivima ovog ubojstva koje je potreslo Belgiju. Fox News pita se je li se radilo o pokušaju krađe koji je neplanirano završio ubojstvom, ili hladnokrvnoj profesionalno izvršenoj egzekuciji iz još uvijek nepoznatih razloga. Sve je još uvijek pod teškom misterijom.

Ubojstvo 60-godišnjeg Mockforda se dogodilo još 14. listopada, ispred talijanskog restorana u središtu Bruxellesa, no vijest o svemu izašla je tek sada, jer je istražni sudac naredio policiji da ne pušta u javnost nikakve informacije o slučaju. No, danas se dogodio obrat, i policija je odlučila pustiti u javnost informaciju o ubojstvu te zatražiti pomoć javnosti. Razmatraju sve moguće motive ubojstva.

Prema njihovom priopćenju, Mockford i njegova supruga napustili su restoran oko 22 sata. Prešli su ulicu prema svome automobilu, a pokraj vozila zaustavio ih je napadač i zaprijetio gospođi Mockford. Udario ju je nekoliko puta u lice i pokušao joj oteti torbicu.

Odjednom, drugi je napadač ispalio četiri hica u Mockforda koji je preminuo na licu mjesta. Napadači su nosili motociklističke kacige i najprije su pobjegli pješke, ali su kasnije viđeni na motoru, navodi se u policijskom izvješću.

S druge strane, obitelj Mockford ne vjeruje da je motiv bio pljačka. Britanski Daily Telegraph navodi neimenovanog rođaka koji kaže kako obitelj vjeruje da se radilo o profesionalnom ubojstvu.

Mockford je radio za ExxonMobil, najveću svjetsku naftnu kompaniju, još od ’70.-ih godina prošlog stoljeća. Za svoju je suprugu Belgijanku bio oženjen 15 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...