U SREDIŠTU BRUXELLESA

Šef ExxonMobila ubijen, supruga mu premlaćena i ostavljena da leži u krvi

Tamni način

Šef britanskog ExxonMobila Nicholas Mockford (60) ustrijeljen je pred svojom suprugom. Ona je premlaćena te ostavljena u lokvi krvi, a policija ju je pronašla kako svog supruga drži u naručju, a susjed ga je pokušao oživjeti. Motivi ubojstva još nisu poznati.

Mediji još uvijek spekuliraju o motivima ovog ubojstva koje je potreslo Belgiju. Fox News pita se je li se radilo o pokušaju krađe koji je neplanirano završio ubojstvom, ili hladnokrvnoj profesionalno izvršenoj egzekuciji iz još uvijek nepoznatih razloga. Sve je još uvijek pod teškom misterijom.

Ubojstvo 60-godišnjeg Mockforda se dogodilo još 14. listopada, ispred talijanskog restorana u središtu Bruxellesa, no vijest o svemu izašla je tek sada, jer je istražni sudac naredio policiji da ne pušta u javnost nikakve informacije o slučaju. No, danas se dogodio obrat, i policija je odlučila pustiti u javnost informaciju o ubojstvu te zatražiti pomoć javnosti. Razmatraju sve moguće motive ubojstva.

Prema njihovom priopćenju, Mockford i njegova supruga napustili su restoran oko 22 sata. Prešli su ulicu prema svome automobilu, a pokraj vozila zaustavio ih je napadač i zaprijetio gospođi Mockford. Udario ju je nekoliko puta u lice i pokušao joj oteti torbicu.

Odjednom, drugi je napadač ispalio četiri hica u Mockforda koji je preminuo na licu mjesta. Napadači su nosili motociklističke kacige i najprije su pobjegli pješke, ali su kasnije viđeni na motoru, navodi se u policijskom izvješću.

S druge strane, obitelj Mockford ne vjeruje da je motiv bio pljačka. Britanski Daily Telegraph navodi neimenovanog rođaka koji kaže kako obitelj vjeruje da se radilo o profesionalnom ubojstvu.

Mockford je radio za ExxonMobil, najveću svjetsku naftnu kompaniju, još od ’70.-ih godina prošlog stoljeća. Za svoju je suprugu Belgijanku bio oženjen 15 godina.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar