Šibenčanin pronašao komad stakla u Tommy ajvaru

Iz Udruge za zaštitu potrošača upozoravaju da do daljnjeg ne kupujete i ne jedete ajvar marke Tommy, koji se može naći u istoimenom supermarketu, jer je jedan Šibenčanin u tek otvorenoj tegli pronašao komad stakla. Nasreću, nije se ozlijedio. U upravi supermarketa isprva su ignorirali ovaj problem – javili su se tek na spomen objave u medijima, s obećanjem da povlače proizvod s polica te da će ispitati s proizvođačem kako je došlo do ovog opasnog propusta u proizvodnji

Stanoviti Šibenčanin koji je želio ostati anoniman, sinoć je u Tommy supermarketu kupio dvije tegle ajvara koji je takozvana robna marka, proizvodi se samo za trgovine Tommy. Doma je otvorio jednu teglu, uzeo malo ajvara i srećom, odmah osjetio komadić stakla. U Udrugu za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije ‘Plavi val’ donio je jutros obje tegle ajvara, račun i komadić stakla koji je pronašao, a predsjednica udruge Erika Baranović Popović odmah je kontaktirala upravu supermarketa, prenosi sibenik.in.

 

 

Ni “a” ni “b”, dok nisu mediji spomenuti

– Oko 13.45 sati dobila sam glavnu poslovnu tajnicu Tommyja na telefon, rekla joj što se dogodilo te odmah njoj, komercijali i dvojici direktora poslala e-mailom fotografije ajvara, stakla i računa. Oni ni ‘a’ ni ‘b’. Umjesto da su odmah, za svaki slučaj, odnosno da spriječe da netko drugi kupi ajvar sa staklom i ugrozi svoje zdravlje, povukli taj ajvar s polica. U 15.10 sati stoga sam im javila mailom da ću javno objaviti slučaj – javlja Baranović Popović. ‘S obzirom da se niste očitovali o navedenom niti ste nas izvijestili o poduzetom, a postoji realna opasnost da neki drugi potrošač kupi isti ajvar i dovede svoje zdravlje u pitanje, za što mi ne možemo preuzeti odgovornost, šutjeti i čekati, dužni smo o ovom slučaju obavijestiti javnost.’ Napisala je u mailu upućenom Danijeli Čagalj, poslovnoj tajnici uprave, i tek nakon toga su reagirali.

 

Povučen iz maloprodaje

U 15:49 sati stiže odgovor od Matka Gudelja, izvršnog direktora prodaje: ‘Ispričavam se što Vam se očitujem sa zakašnjenjem. Predmetni ajvar smo maknuli iz maloprodaje i kontaktirali proizvođača da se očituje o nastalom problemu. Sutra će Vas kontaktirati odgovorne osobe iz Tommya po ovom predmetu.’ Iako Gudelj tvrdi da je proizvod povučen iz prodaje, predsjednica ‘Plavog vala’ za svaki slučaj pozivala je potrošače da se suzdrže od kupnje i konzumiranja tog ajvara dok se ne utvrdi da je siguran. Sutra slučaj namjerava prijaviti sanitarnoj inspekciji, a očekuje i da ju ‘kontaktiraju odgovorne osobe iz Tommya po ovom predmetu’, kako je Gubelj najavio. Dakako, na portalu ŠibenikIN očekujte sve informacije o tome.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...